UA

Гетто, русскоязычное дерьмо и низкий IQ: резкие высказывания Скрипки и реакция соцсетей

Гетто, русскоязычное дерьмо и низкий IQ: резкие высказывания Скрипки и реакция соцсетей

В одном из интервью украинский певец Олег Скрипка, фронтмен группы "Вопли Видоплясова", крайне негативно отзывался о людях, которые не умеют разговаривать на украинском языке. Это, в свою очередь, вызвало бурю комментариев в социальных сетях.

Информатор подобрал цитаты Олега Скрипки, и то, как на них реагируют в сетях.

Цитаты Олега Скрипки 

В моїй країні мрій, в ідеальній країні, українська – панівна мова у суспільстві. Там на радіостанціях крутять 100% української музики, а не 25-35 нищебродських відсотків.

***

У моїй країні мрій держава працює в резонансі з провідними культурними діячами. Там мир і абсолютна перемога України у війні, яка зараз триває.

***

У моїй країні мрій я маю стільки концертів, скільки хочу – 5-7 на місяць, не більше, але в хороших залах. Там я можу реалізувати величезні проекти – починаючи від фестивалів і продовжуючи моїми виступами з різними оркестрами в гарних залах, в опері, наприклад, в палаці "Україна", оренду якого я зараз не можу собі дозволити.

***

Я не державний діяч, я мрійник, максималіст. Я хотів би жити у повністю україномовному культурному середовищі. Навколо себе я це реалізую –  я спілкуюсь з найкращими українцями, я беру на роботу в свій штат україномовних професіоналів.

***

Якщо люди не володіють українською, вони мають повне право шукати роботу в інших краях.

***

Люди, які не можуть вивчити українську, мають низький IQ, таким ставлять діагноз "дебілізм". Треба їх відокремити, тому що вони соціально небезпечні, треба створити гетто для них. І будемо допомагати їм, як допомагають людям з вадами, на волонтерських засадах будемо співати їм "Володимирський централ".

***

Якщо ми замінимо російськомовне лайно в ефірах на україномовне лайно, нічого не зміниться. Результат буде вражаючим тоді, коли ми зробимо слово "українське" синонімом слова "якісне".

***

Дуже багато років, віків український творчий продукт закопувався в землю. Саме тому, мабуть, у нас такий хороший чорнозем. У ньому вся українська культура.

Как реагируют в соцсетях 

Некоторые пользователи поддерживают певца, но в основном негативные отзывы.

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

Даже Министр внутренних дел Украины Арсен Аваков прокомментировал высказывание музыканта.

 width=

Не обошел вниманием эту ситуацию и мэр Днепра Борис Филатов.

 width=

Как отреагировали в России на заявление Скрипки

Официальный представитель МИД Российской Федерации Мария Захарова высказалась также в Facebook.

 width=

Напомним, что ранее был скандал с известным певцом Иваном Дорном из-за высказывания про Украину.

Марина Серотюк

Мы используем файлы cookie, чтобы обеспечить должную работу сайта, а контент и реклама отвечали Вашим интересам.