UA

Вже цієї зими ще дві дніпровські лікарні обігріватимуть нові альтернативні котельні – Валентин Резніченко

Вже цієї зими ще дві дніпровські лікарні обігріватимуть нові альтернативні котельні – Валентин Резніченко

У 4-й та 9-й лікарнях Дніпра завершують будівництво твердопаливних котелень. Нині вони вже готові на 80%. Усі роботи – коштом інвесторів. Про це повідомив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко. 

«Створюємо комфортні умови в лікарнях. У першу чергу дбаємо про тепло. Медзаклади мають бути незалежними від центрального теплопостачання і мати цілодобову гарячу воду. Для цього за кошти інвесторів зводимо нові альтернативні котельні – екологічні та економічні», – розповів Валентин Резніченко. 

Значну площу 9-ї лікарні Дніпра займає пологове відділення. Йому постійно потрібна гаряча вода, її раніше не було, користувалися бойлерами.

«Щорічно тут приймають близько трьох тисяч пологів, проводять майже п’ять тисяч різних операцій… Гаряче водопостачання для нас є вельми актуальним, з ним раніше були перебої, ставили бойлери», – розповіла заступник головного лікаря медзакладу Ольга Колобова. 

Тепер у лікарні буде власна котельня потужністю 6 мегават. Вона забезпечить теплом та гарячою водою медзаклад і три будинки поруч.

Нову котельню, потужністю 7,5 мегават зводять і в 4-й міській лікарні. Незабаром комплекс підключать до електрики, підведуть воду та розпочнуть випробування.

«Такі котельні – це сучасні автоматизовані комплекси, де використовується екологічно чиста сировина – соняшникова лузга. Майже все обладнання вітчизняного виробництва, іноземна – лише насосна група. Споживачі будуть сплачувати за тепло дешевше, ніж раніше», – зазначив представник компанії-інвестора Сергій Кондратюк. 

Найпотужніша в Україні твердопаливна котельня на 10,5 мегават вже два роки працює у Дніпрі на Космічній. Вона опалює чотири лікарні вулиці.

«Уперше за десятки років налагоджуємо в лікарнях області ефективне  опалення і гаряче водопостачання. Котельні у 4-й та 9-й лікарнях – це масштабні інвестиційні проекти. Загальна вартість – 66 мільйонів гривень. Для нас дуже важливо, що  жодної копійки з бюджету на це не витрачається, всі роботи ведуться коштом інвесторів», – зауважив радник голови ДніпроОДА Юрій Голик. 

Альтернативні котельні у 4-й та 9-й лікарнях запрацюють вже цієї осені.

Мы используем файлы cookie, чтобы обеспечить должную работу сайта, а контент и реклама отвечали Вашим интересам.