UA

У Дніпрі відкрився міжнародний молодіжний форум діаспор

У Дніпрі відкрився міжнародний молодіжний форум діаспор

У Дніпрі відкрився Форум української молоді за участю діаспор Канади, Угорщини, Німеччини, Італії, Сербії, Македонії, Хорватії, Греції, Польщі. Близько ста хлопців та дівчат із понад 20 країн світу завітали до Дніпропетровщини поспілкуватися із однолітками з України, обмінятися досвідом та обговорити спільні проекти у діловій, науковій та культурній сферах. 

«Такий молодіжний форум проводимо вже вчетверте. Цьогоріч – на Дніпропетровщині. Це славетний край, який нині став прифронтовою зоною. Ми хочемо, щоб молоді діаспоряни відчули бойовий дух, який тут панує, – зазначив на відкритті форуму міністр молоді та спорту Ігор Жданов. – Ми вдячні ДніпроОДА, обласній та міській владі за підтримку й таку чудову організацію акції». 

Цьогорічний форум відрізнятиме акцент на діловій співпраці молодих діаспорян та залученні міжнародних інвестицій, додав міністр.

«Для нас дуже важливо, що до Дніпропетровщини завітали українці з усього світу – нам є що представити учасникам. На них очікують безліч зустрічей, вечорниць, екскурсій», – розповів заступник голови ДніпроОДА Каміль Примаков. 

Як засвідчили самі учасники, вони приїхали на історичну Батьківщину, перш за все, засвідчити свою підтримку Україні.

«Я українка у четвертому поколінні – мої предки переїхали до Хорватії ще у ХІХ столітті. Хотілося б не забувати рідну мову, а також поширювати українську культуру в Європі, – розповіла учасниця, музикант та вчителька Ірина Семенюк. – А ще у планах – відкрити молодіжну організацію для українців Хорватії, тому й приїхала на Форум набути досвіду».

Загалом Форум об’єднав майже сім сотень учасників. Серед них і молоді активісти Дніпропетровщини.

«Це дуже якісний майданчик для обміну думками із діаспорянами, а ще – можливість реалізувати власні проекти, – поділився студент-історик із Дніпра Гліб Стрижко. – Зараз я працюю над створенням молодіжного центру – кузні української інтелігенції. Було б цікаво обговорити це з тими, хто має такий досвід». 

Форум триватиме до кінця тижня.

Мы используем файлы cookie, чтобы обеспечить должную работу сайта, а контент и реклама отвечали Вашим интересам.