UA

Музей АТО у Дніпрі поповнили три унікальні експонати, – Валентин Резніченко

Музей АТО у Дніпрі поповнили три унікальні експонати, – Валентин Резніченко

У дніпровському Музеї АТО поповнення: дві броньовані розвідувально-дозорні машини та один бронетранспортер. У кожного експоната –  унікальна історія. Колись їх використовували на фронті, та нині вже відслужили своє. Як повідомив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко, побачити предмети на власні очі можна на вуличній експозиції «Шляхами Донбасу». 

«Військова техніка, бойові авто, особисті речі воїнів. Музей АТО в Дніпрі – унікальний. Такої кількості експонатів з фронту, як тут, більше ніде не зустрінеш, – зазначив Валентин Резніченко. – Нині на внутрішній та зовнішній експозиціях Музею маємо понад п’ять тисяч рідкісних експонатів. Всі вони свідчать про подвиг мешканців області, які захищали східні кордони країни. Сьогодні колекцію поповнили три броньовані машини, у кожної з них – унікальна історія».

Перший БРДМ українські військові вивезли з Криму 2014-го, другий – пройшов чимало запеклих боїв на Сході.

 width=

 width=

 width=

«На цій машині їздили мої побратими. Лисичанськ, Мар’янка, Авдіївка. Востаннє її бачили в Попасному. Тепер вона тут, її вже не впізнати», – поділилася колишній боєць батальйону «Донбас» Людмила Калініна.

Третю машину захопив батальйон «Донбас» у російської армії – тепер нею замінять один з нинішніх експонатів, а саме БТР-60.

 width=

 width=

«Техніку для музею отримали від служб МВС нашої області. Цьому передувала майже піврічна робота та особиста підтримка міністра внутрішніх справ країни Арсена Авакова, – розповів керівник робочої групи зі створення музею Юрій Фанигін. – Сподіваємося, що цей приклад надихне й інші військові підрозділи. Якщо техніки стане багато, то можна буде розглядати питання про відкриття нового майданчика, де кожен експонат матиме власну історію».

Відвідати експозицію просто неба та побачити нові експонати на власні очі можуть усі бажаючі – вхід вільний.

Мы используем файлы cookie, чтобы обеспечить должную работу сайта, а контент и реклама отвечали Вашим интересам.