UA

Секрети експорту від європейського експерта

Секрети експорту від європейського експерта

У Дніпрі з 6 до 8 вересня всі бажаючі мали нагоду взяти участь в унікальному тренінгу: ірландський фахівець, директор міжнародної консалтингової компанії Strategy Crowd пан Roddy Feely відкрив секрети успішної побудови стратегії. Захід організував Центр підтримки бізнесу м. Дніпро, оснований на базі Дніпропетровської торгово-промислової палати за підтримки Європейського Банку Реконструкції та Розвитку (ЄБРР) в рамках ініціативи EU4Business Європейського Союзу.

Будьте сміливі!

Тренер упевнений, що варто тверезо оцінювати свій бізнес і щороку робити аналіз переваг та недоліків. «В Ірландії 4,6 млрд населення, і експорт – це єдиний шанс для того, аби бізнес став перспективним. У мене великий досвід роботи в промисловості - 24 роки! Я обіймав керівні посади в галузі продажів і маркетингу, операцій, загального керівництва і стратегії розвитку. Я хочу поділитися тими інструментами, які допоможуть українським підприємцям підкорити іноземні ринки», - зазначив він.

 width=

Особливість тренінгу в тому, що він проходив у форматі діалогу, адже ірландський фахівець упевнений, що саме спілкування народжує успішні методики та стратегічні плани. Учасники змогли переосмислити мотивацію і стратегію виходу на експортні ринки, почати подорож, розуміючи і діючи, базуючись на важливості адекватного дослідження ринку; вивчили різні маршрути на ринок, вивчили шляхи конкурування на експортних ринках в умовах мінливих міжнародних відносин. Кожен учасник зміг отримати консультацію щодо можливості експорту у власній компанії, адже семінар відвідали представники різних сфер: від виробників алкоголю до фахівців з гумових човнів.

Домашнє завдання.

Родзинкою тренінгу стало те, що учасники не лише слухали поради ірландського фахівця, але й виконували певні завдання: кожен повинен був тверезо оцінити недоліки та плюси власного бізнесу, проаналізувати причини того, чому потрібно займатися експортом, як правильно обирати ринок і конкурувати.

 width=

Торкнулись під час семінару і таких понять, як менталітет та культурологічні особливості. Адже це важлива складова будь-якого плану на експорт. Не менш важливо - мислити стратегічно і забігати вперед щонайменше років на десять. Хто п'ятнадцять років тому міг собі уявити, що телефон стане не лише засобом зв'язку, але й міні-комп'ютером, фотоапаратом?

«Інтерактивний курс спеціально розроблений, щоб кинути виклик і запустити експортерів-«новачків» у їхню експортну подорож. Курс також включає в себе 90 хвилин персональних менторингових сесій, щоб допомогти вам і вашій команді з реалізацією ваших стратегій і планів дій зростання експорту». – зазначив Roddy Feely.

 width=

Дарина Сухоніс

Мы используем файлы cookie, чтобы обеспечить должную работу сайта, а контент и реклама отвечали Вашим интересам.