UA

В обласній дитячій лікарні пройшла акція до Всесвітнього дня серця

В обласній дитячій лікарні пройшла акція до Всесвітнього дня серця

У Дніпропетровській обласній дитячій лікарні пройшла акція до Всесвітнього дня серця. Пацієнтам кардіовідділення роздавали солодкі подарунки та значки з написом: «Твоє серце повинно жити!» Вони - від керівництва обласного департаменту охорони здоров'я. 

«Дніпропетровщина долучилася до Всесвітнього дня серця. Протягом тижня в області пройдуть різноманітні заходи. Сьогодні ж ми завітали до пацієнтів кардіовідділення обласної дитячої лікарні, з собою взяли цукерки у формі серця та пам’ятні значки. Хочемо підсолодити перебування у стаціонарі, покращити настрій хлопчиків та дівчаток, а також привернути увагу до серйозного питання», – розповіла начальник відділу департаменту охорони здоров’я ДніпроОДА Наталія Шмалько. 

Така акція проходить у лікарні вперше, — зазначив директор закладу Олександр Хитрик.

Він також додав, що протягом тижня усі бажаючі можуть потрапити на прийом до обласної поліклініки без направлення від лікаря.

«За два дні такою нагодою скористалися вже 126 дітей, 12 із них – госпіталізували», – розповів директор обласної дитячої лікарні. 

Серед госпіталізованих – 17-річний Євген Мірошниченко.

«Несподівано. Прийшов просто обстежитися, скарг на здоров’я не було, а виявилось, що тиск – 170 на 100, дуже високий. Тепер призначили лікування», – сказав він. 

Такі «випадкові» виявлення хвороб у дітей досить поширені, зазначила завідувачка кардіовідділення лікарні Наталія Абатурова.

«Справа в тому, що діти нечасто жаліються на біль. Тому батькам треба звертати увагу на стан їхнього здоров’я, зокрема головний біль, апетит, активність, задишку. Проходити ж профілактичні обстеження мають усі хлопчики та дівчатка, незалежно від того, чи є скарги на здоров’я», – сказала вона.

Нині у кардіовідділені обласної дитячої лікарні знаходяться понад 30 хлопчиків та дівчат.

Які акції проходять на Дніпропетровщині до Дня серця – можна подивитися тут.

Мы используем файлы cookie, чтобы обеспечить должную работу сайта, а контент и реклама отвечали Вашим интересам.