UA

Навчальний рік у Литві проведуть іще 15 дітей АТОвців та переселенців Дніпропетровщини,– Валентин Резніченко

Навчальний рік у Литві проведуть іще 15 дітей АТОвців та переселенців Дніпропетровщини,– Валентин Резніченко

Чергова група дітей АТОвців та переселенців рушила до Литви. Як повідомив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко, упродовж року п’ятнадцять хлопчиків та дівчаток Дніпропетровщини навчатимуться у міжнародній гімназії Вільнюса. 

Навчання, проживання, харчування, екскурсії для родин дітей безкоштовні. Усі витрати бере не себе литовська сторона, — додав Валентин Резніченко.

«Це спільний проект ДніпроОДА та Почесного консульства Литви у Дніпрі. Три групи дітей, а це 45 хлопчиків та дівчаток, уже пройшли навчання у Вільнюсі. Нині туди відправилися 9 школярів, іще шестеро закінчують оформлювати документи та долучаться до них невдовзі. Діти зможуть здобути якісну європейську освіту, побачити світ, познайомитися з однолітками з інших країн», – наголосив він. 

 

Восьмикласники з Дніпропетровщини проведуть навчальний рік у міжнародній гімназії «Вільнюський дім литовців». Там навчаються діти з 20 країн світу.

«На дітей чекають комфортні умови проживання, цікаве навчання, насичена розважальна програма. А найстаранніші учні отримають можливість продовжити навчання у вільнюській гімназії і наступного року», – розповів почесний консул Литви у Дніпрі Віталій Півняк.

Діти сповнені очікувань. Серед них – й Іван Остапенко. Хлопчик разом із родиною переїхав із Донецька до Дніпра три роки тому.

«Перед відльотом прокинувся у дуже гарному настрої, мене тягне до Литви. Це країна з великою та цікавою історією, - поділився він. – Думаю, що  не сумуватиму. Добре вчитимусь та набиратимусь приємних вражень». 

 

Батьки ж мандрівників трохи хвилюються.

«Дитина перший раз летить на літаку, до іншої країни. Ми вперше розлучаємось на такий довгий термін. Проте я вважаю, що це велика можливість. У них саме той вік, коли варто й світ подивитися», - зазначила Наталія Маслова, яка відправила на навчання дочку. 

Діти повернуться додому за рік.

Мы используем файлы cookie, чтобы обеспечить должную работу сайта, а контент и реклама отвечали Вашим интересам.