UA

Сергей Притула рассказал о начале карьеры, судьбе "Файна Юкрайна" и улучшениях в Днепре

Сергей Притула рассказал о начале карьеры, судьбе "Файна Юкрайна" и улучшениях в Днепре

14 октября ко Дню защитника Украины в Днепре выступит украинский комик и шоумен Сергей Притула со своим «Вар’яти-Шоу». 

В эксклюзивном интервью Информатору Сергей Притула рассказал о прошлых проектах, о планах на будущее, отношениях с семьей и многом другом.

Всі знають, ким ви є зараз, який канал увімкнути, аби вас побачити і яке шоу подивитись…

  • Та на кого ви рівнялися, коли тільки починали?

Та ні на кого я не рівнявся. Я потрапив на ТБ і на початках своєї кар’єри більше переймався тим, як правильно дивитись в камеру і як правильно ставити наголос у слові чАйник. Бо у моїй збаразькій мові наголос був трохи не там і у першій же програмі, в якій знімався, я 11 разів сказав «чайнИк». 7 змогли вирізати, 4 пішло в ефір. Коли так лажаєш, то більше думаєш над тим, як вдосконалитись. А не над тим, кого б ти хотів «мавпувати» у своїй роботі.

  • Що трапилось із проектом “Файна Юкрайна”? Чи будете відроджувати цю ідею якось інакше?

Проект помер паралельно з виходом із нього Андрія Молочного, який захотів займатись сольною творчістю, власними проектами. В результаті і собі путнього нічого не зробив, і «Файну» присипав земелькою. Наш третій патнер – продюсер – пропонував мені продовжувати «Файну» з іншим актором, але я був категорично проти. Такого тандему, як з Молочним, я б не досягнув ні з ким з існуючих в Україні акторів. Ідея нового скетч-шоу витала у моїй голові дуже довго. Нарешті цього року з ідей вона трансформувалась у чіткі сценарії та сюжетні лінії. В листопаді знімаємо «пілот» і, якщо Новому каналу сподобається наша ідея, приступимо до зйомок наступного року.

 width=

  • Чи були у вашому житті падіння, які підривали моральний стан?

Так, я ж теж жива людина, яка робить помилки. Але мої падіння – це моя особиста драма, а не предмет публічного обговорення.

  • Чи було таке, що за жарти ви несли відповідальність? Можливо, булись якісь скандали?

Якби були б, ви б про це вже б точно почули. А так, поки Бог милував.

  • Чи правда, що смішні люди нещасні в душі?

Не знаю, запитайте у Олега Ляшка. Думаю, що теоретично тут є доля правди. Але потрібно розмежовувати людей, які смішать, і людей, з яких сміються. Це дві кардинально протилежні категорії. Другі можуть бути нещасними. Перші не змогли б смішити, якби це викликало внутрішній дискомфорт.

  • Кожен боїться потрапити в незручне становище під час виступу. Чи були у вас якісь страхи з цього приводу? Чи був момент, коли ви круто залажали в момент передачі або на сцені? Що із самого моторошного пережили, коли були на сцені?

Не буває людей, які не лажають. Але якщо хтось ставить досліди на лабораторних мишках, то нам, акторам розмовного жанру, приходиться випробовувати свої матеріали на живих людях. І, звісно ж, ти завжди переживаєш: зайде/не зайде цей жарт на публіку. Проте, не спробуєш – не будеш знати. Грубо кажучи, потрібно сформувати собі фокус-групу, перед якою буде не страшно обкатувати новий матеріал. У мене така є.

 width=

  • Чи є річ (жарт, відео, картинка), яка завжди викликає у вас сміх, піднімає настрій?

Ну, якось я побачив цінник на помідори 999,99 грн за кілограм. Дуже сміявся.

  • Під час нашого минулого інтерв’ю ви зізнались, що намагаєтесь збалансувати роботу і сімейне життя… Чи вдалося це? Достатньо часу для спілкування з родиною?

Ні. Стало ще гірше. Але 2017-ий – це останній рік у такому викривленому і непропорційному балансі. Наступного року я відмовлюсь від частини роботи на користь сім’ї. Інша справа, що дуже важко обирати, який «палець» треба відрізати. Я люблю свою роботу.

Про Дніпро:

  • Перша думка, яка прийшла вам в голову, як тільки ви побачили місто?

Зараз я познайомлюсь із акторами з «Театру КВН ДГУ».

  • Ви вже далеко не вперше у Дніпрі, що міняється на краще? А що залишається незмінним, попри все?

Місто стало форт-постом українського духу на Сході України. Неймовірно поліпшилась інфраструктура. З’явилось багато місць, де не тільки дорого, але й і смачно і стильно. Єдине, що прикро, то це доля фіналіста Ліги Європи команди «Дніпро». Вірю, що колись команда повернеться на свої вершини!

 width=

  • Чи були у вас курйозні або неочікувані випадки, пов’язані з Дніпром?

Я не впевнений, що вам вистачить місця у цьому інтерв’ю, щоб я розказав про все. 2 роки у Дніпролізі КВН, регулярні заїзди зі зйомками, гастролі з "Вар’ятами" і по кілька разів на рік із корпоративними заходами – мені тут завжди весело!

  • Чого очікуєте від майбутнього свого приїзду до Дніпра? Чи є якісь плани на час цієї поїздки?

План дуже простий. Приїхати, дати добрий концерт, привітати усіх дніпрян із Днем Захисника України, залишити традиційних 20% від гонорару фонду Романа Зозулі і… виспатись!

Предыдущее интервью с Сергеем Притулой читайте здесь.

Кристина Лях

Мы используем файлы cookie, чтобы обеспечить должную работу сайта, а контент и реклама отвечали Вашим интересам.