UA

У ДніпроОДА розповіли про зміни при оформленні субсидій

У ДніпроОДА розповіли про зміни при оформленні субсидій

Від початку опалювального сезону зростає кількість бажаючих оформити житлову субсидію. Хто має право на отримання такої держдопомоги та як вона розраховується – про це на прес-конференції розповіла начальник відділу департаменту соцзахисту населення ДніпроОДА Олександра Довидовська. 

   width=

«Для тих, хто має індивідуальну систему опалення у власній домівці чи квартирі, опалювальний період, за новими правилами, розпочинається з 16 жовтня і триває до 15 квітня. Відтепер ці строки не залежать від роботи центральної системи опалення у тому чи іншому населеному пункті. Отже, і субсидія на опалювальний період для таких абонентів нараховуватиметься у чітко визначений термін», – зазначила Олександра Довидовська. 

Змінився період, за який враховуватимуться доходи всіх членів родини при оформленні субсидії. Якщо раніше це був календарний рік, то нині – півріччя.

«Розрахунок субсидій відбувається двічі на рік – до 1 жовтня та 1 травня. Відповідно враховуються і доходи сім’ї – за перший та другий квартал восени, третій і четвертий – весною», – додала начальник відділу департаменту ДніпроОДА. 

Держава також збільшила соціальну норму житла, на яку призначається субсидія.

«Якщо один чи два члени сім’ї непрацездатні, відтепер соціальна норма житла – 75 квадратних метрів. Для решти громадян вона становить 13,65 квадратних метра на кожного члена родини, плюс 35,22 – на всю сім’ю», – додала Олександра Довидовська. 

Право отримувати житлову субсидію має будь-який громадянин України. Щоб їм скористатися, необхідно подати заяву та декларацію до управління соцзахисту за місцем реєстрації – особисто, Укрпоштою або через портал держпослуг на сайті iGov.

Субсидію нарахують, якщо витрати на оплату житлово-комунальних послуг перевищать 15% доходів родини.

Самостійно розрахувати розмір держдопомоги можна тут.

На сьогодні субсидії отримують більше третини сімей Дніпропетровщини.

Мы используем файлы cookie, чтобы обеспечить должную работу сайта, а контент и реклама отвечали Вашим интересам.