UA

Які віруси грипу загрожують мешканцям області цьогоріч

Які віруси грипу загрожують мешканцям області цьогоріч

У цьому епідемічному сезоні на Дніпропетровщині очікують три штами грипу. Найкращий спосіб зменшити ризик підхопити хворобу – вакцинуватися. Це необхідно робити раз на рік, повідомили в департаменті охорони здоров’я ДніпроОДА. 

«Нині активність грипу в області залишається низькою. Та медики прогнозують можливість епідемії вже у грудні. Цьогоріч очікуємо три штами грипу. Найкращий спосіб профілактики – вакцинація. Аби зробити щеплення, слід  звернутися до сімейного лікаря. Аптеки області вже мають вакцини саме від цьогорічних вірусів», – зазначили в департаменті. 

Цьогоріч захиститися від грипу допоможуть препарати корейського, китайського та французького виробництва – «Джісі флю», «Інфлуенза ваксін» та «Ваксігрип».

«Вакцинуватися можна протягом усього епідемічного періоду, адже ніколи не відомо, коли саме підхопиш хворобу. Проте краще зробити це завчасно», – додали в департаменті. 

У перші два зимові місяці мешканцям Дніпропетровщини загрожуватиме новий різновид свинячого грипу – H1N1 Мічиган. Зазвичай він вражає людей віком від 25 до 49 років. З середини січня медики очікують вірус H3N2 Гонконг – зараженню від нього найбільш піддаються діти до 6 років і люди за 50.

У лютому та березні фахівці прогнозують грип типу «В» Брісбен. Це «сімейний» вірус – захворювання протікає у більш м’якій формі. Проте за відсутності правильного лікування він загрожує ускладненнями не менше за інші штами.

«Важливо при перших симптомах – високій температурі, лихоманці, головному болі – звертатися до сімейного лікаря. Тільки він зможе відрізнити грип від звичайної вірусної інфекції та призначити правильне лікування», – підкреслили в департаменті. 

На сьогодні епідеміологічний поріг на Дніпропетровщині не перевищено.

Мы используем файлы cookie, чтобы обеспечить должную работу сайта, а контент и реклама отвечали Вашим интересам.