UA

Новини тижня: що зроблено на Дніпропетровщині

Новини тижня: що зроблено на Дніпропетровщині

Спорудження міні-ГЕС, розчищення річки та реконструкція старих будівель під навчальні заклади. На якій стадії ці інфраструктурні проекти – у щотижневому ТОП-5. 

У Кривому Розі на фініші – реконструкція дитсадка № 243. Найближчим часом повністю оновлену будівлю з сучасною покрівлею та утепленим різнобарвним фасадом наповнять дитячі голоси та сміх. Загалом створять 8 груп, із них п’ять – для особливих малюків. Ремонтні роботи вже завершено. Територію садка облаштували сучасними альтанками та гойдалками. А ще – висадили молоді кущі та заасфальтували доріжки. Тепер у приміщенні встановлюють нові меблі, кухонне обладнання та пральні машини.

У Васильківській об’єднаній громаді на річці Вовча будують першу в області міні-ГЕС. Вже зробили гідроізоляцію машинної зали та встановили там гідротурбіну. Звели трансформаторну підстанцію. Відремонтували операторську – там встановлять пульт управління електростанцією. Зараз підрядники завершують будівництво ліній електропередач.

У селі Чаплинка на Петриківщині стару будівлю реконструюють під навчально-виховний комплекс. Термомодернізували покрівлю та фасад, установили енергозбережні вікна. Осучаснили систему опалення й комунікації. Територію майбутнього закладу облаштували тротуарною плиткою, ігровими майданчиками та альтанками. Нині ремонтники завершують внутрішнє оздоблення приміщення.

У розпалі – розчищення річки Заплавка в Магдалинівському районі. Підрядники вже звільнили від мулу понад 3,5 кілометра водойми. Загалом розчистять близько семи кілометрів річки.

Близько 80 малюків села Вільного Новомосковського району матимуть сучасний дитсадок – під нього реконструюють занедбаний житловий будинок. Ремонтники замінили покрівлю та перекриття. Наразі встановлюють нові комунікації. Згодом утеплять фасад та облаштують територію. Підрядники звели окремі будівлі під медпункт та пральню. Придбали й обладнання для модульної котельні.

Мы используем файлы cookie, чтобы обеспечить должную работу сайта, а контент и реклама отвечали Вашим интересам.