UA

У ДніпроОДА пройшла презентація книги військового лікаря Всеволода Стеблюка, – Валентин Резніченко

У ДніпроОДА пройшла презентація книги військового лікаря Всеволода Стеблюка, – Валентин Резніченко

Письменник, співак, військовий лікар, який пройшов Іловайськ. Всеволод Стеблюк презентував у ДніпроОДА свою книгу «Синдром АТО. Нотатки «Айболіта». У ній – спогади і роздуми автора про найгарячіший час серпня 2014-го. 

«Зала облдержадміністрації, в якій десятиріччями проходили наради, тепер стала місцем проведення творчих зустрічей. Тут презентують книжки, дискутують з відомими блогерами та невимушено спілкуються. Цього разу свою книгу про шлях на війні презентував військовий лікар, АТОвець Всеволод Стеблюк», - зауважив Валентин Резніченко. 

Книга «Синдром АТО. Нотатки «Айболіта» - спроба закарбувати в пам’яті читачів основні події буремного 2014-го. Текст про сьогодення межується зі  спогадами про юність автора.

«Книга – це спроба поєднати автобіографію та розповідь про історичні події. Цим доробком я хочу зберегти пам’ять про своїх побратимів, які назавжди лишились на Донбасі», - поділився Всеволод Стеблюк. 

Всеволод Стеблюк – один із організаторів медичної служби Майдану. Він пройшов АТО в батальйоні «Миротворець», де заслужив позивний «Айболіт».

«Всеволод Стеблюк – героїчна особистість. Він вивіз з поля бою десятки поранених. Дуже важливо вчасно описати ті події, поки пам’ять про них ще свіжа, та донести інформацію до читачів…  Книга – особистий подвиг автора, його переживання та опис ситуації, коли людина без зайвих слів виконувала свій обов’язок», - зазначила координатор Центру допомоги учасникам АТО при ДніпроОДА Наталія Шуліка. 

Люди зацікавлено слухали автора та розпитували його про все – від побутових умов на війні до медичних тонкощів. З залу виходили сповнені вражень.

«Я вперше бачив автора ще в 2014 році в Іловайську. На цій зустрічі виринуло багато спогадів, хоча деякі моменти стали забуватися. Дуже важливо, що Всеволод Стеблюк написав цю книгу. Це пам’ять про тих хлопців, які загинули в АТО», - поділився боєць полку «Дніпро-1» Олександр Полторацький. 

Усі охочі могли придбати собі книгу. Нацгвардійці ж отримали її в подарунок.

«Дуже цікаво послухати спогади людини, яка пройшла найзапекліші місця АТО. Автор – сильна людина, він бачив бої та відчув на собі всю важкість війни. А книгу ось зараз розпочну читати», - розповів нацгвардієць Арсен Котій. 

Також під час зустрічі Всеволод Стеблюк зауважив, що дуже вдячний Дніпропетровщині за те, що область стала надійним форпостом України.

Мы используем файлы cookie, чтобы обеспечить должную работу сайта, а контент и реклама отвечали Вашим интересам.