UA

Дніпровській школярці призначили президентську стипендію

Дніпровській школярці призначили президентську стипендію

Переможниці Міжнародного мовно-літературного конкурсу ім. Т. Шевченка – восьмикласниці дніпровської школи № 22 Катерині Михайловій – призначено стипендію Президента України. Про це повідомили у департаменті освіти та науки Дніпропетровської ОДА. 

Катерина Михайлова вперше ознайомилася з творчістю Тараса Шевченка в школі.

«Шевченкові вірші одразу сподобалися. Вони красиві, душевні. Написані просто,та глибокі змістом. А ще: їхня тематика близька кожному українцю», – зазначила Катерина. 

 width=

Дівчина і сама пише вірші. Каже, подобається міркувати на різні теми – від природи до людських характерів. Тож, коли у школі Катерині запропонували взяти участь у мовно-літературному конкурсі ім. Т. Шевченка – не відмовилася. Із легкістю пройшла районний, міський та обласний етапи. Довелося позмагатися й на всеукраїнському рівні.

«Було завдання – розкрити певну тему у вірші. Це потрібно було зробити в режимі «реального часу», тобто імпровізувати. Слова самі складалися у текст. І я перемогла», – сказала Катерина Михайлова. 

Старання восьмикласниці отримали винагороду – президентську стипендію. На цьому дівчина не зупиняється. Вже подала заявку на новий конкурс, присвячений творчості Великого Кобзаря. Уривок з її вірша:

«Щось зміниться, залишиться щось сталим, 

А тепле слово, що зберіг митець, 

Залишиться і на воротях стане 

До потаємних комірчин сердець». 

Хобі Катерина вміло поєднує з навчанням – вона відмінниця. У майбутньому бачить себе режисеркою або лікаркою.

Міжнародний мовно-літературний конкурс ім. Т. Шевченка проходив уже всьоме. Його стипендіатами стали 39 учнів.

Мы используем файлы cookie, чтобы обеспечить должную работу сайта, а контент и реклама отвечали Вашим интересам.