UA

У Дніпрі презентують видання "Дніпро - місто трьох фортець"

У Дніпрі презентують видання "Дніпро - місто трьох фортець"

У Дніпрі відбудеться презентація видання «Дніпро - місто трьох фортець». Видання, підготовлене обласною універсальною науковою бібліотекою, присвятили темі,  що вже багато років викликає неабияку зацікавленість суспільства у зв’язку з установленням дати започаткування міста, – поселенням, які стали основою Дніпра: Богородицькій фортеці, Старому та Новому Кодакам.

Видання містить статтю  директора Інституту історії Дніпра Олега Репана, яка дає уявлення про ці поселення, їхню історію, економічне та культурне значення. Про це Інформатору повідомили в прес-службі Дніпровської міської ради.

Видання містить загалом 377 посилань на бібліографічні джерела близько 200 авторів, які підтверджують саме козацьку, а не «імперську» історію зародження Дніпра. Воно розраховане на вчителів, організаторів туризму та керівників туристичних гуртків, краєзнавців, а також усіх, хто цікавиться історією нашого міста.

Це видання допоможе в реалізації Програми розвитку історії міста та місцевої ідентичності «З Україною в серці» (прийнятої на 26-й сесії ДМР) та стратегії туристичного потенціалу міста на 2018 – 2027 роки разом із Програмою активізації туристичного потенціалу на 2018 – 2020 роки (прийнятої на 27-й сесії ДМР).

У заході візьмуть участь як історики, так і представники туристичної галузі: Надія Тітова - директор Дніпропетровської ОУНБ; Олександр Харлан - кандидат архітектури, Володимир Панченко, к. і. н., директор «Агентства розвитку Дніпра»;  Анна Колєда - керівник туристичного напрямку КП «Агентство розвитку Дніпра».

Мы используем файлы cookie, чтобы обеспечить должную работу сайта, а контент и реклама отвечали Вашим интересам.