UA

У Дніпрі відкриється виставка "Різдвяна казка"

У Дніпрі відкриється виставка "Різдвяна казка"

27 грудня в Дніпровському Будинку мистецтв відкриється Всеукраїнська виставка декоративно-ужиткового мистецтва «Різдвяна казка». Участь у відкритті заходу візьме начальник управління культури департаменту гуманітарної політики ДМР Євген Хорошилов.

Для експозиції  виставки надано понад 200 робіт майстрів народного мистецтва. До митців Дніпра долучилися майстри із  Ужгорода, Лубнів, Маріуполя, Запоріжжя, Мелітополя, Павлограда, Верхівцевого, Петриківки, Новомосковська, Підгородного, Межової, Солонянського, Павлоградського, Покровського  та Дніпропетровського районів.

Головне наповнення цьогорічної виставки взяли на себе майстри української вишивки (заслужені майстри народної творчості Надія Денисюк та Ірина Дерибас, вишивальниці Надія Поліщук, Тетяна Дідоренко, Людмила Дворниченко) та художнього оброблення природних матеріалів (Любов Мукасєєва, Ірина Онуфрієва, Тамара Макаренко, Володимир Яценко). У центрі експозиції – тема Різдва, виражена у витинанках (майстри Ольга Іващенко і Олена Половна-Васильєва) та Петриківському  декоративному розписі (майстри Вікторія Тимошенко, Валентина Хоменко, Валентина Дека, Ганна Олійник, Анастасія Чуднівець).

Представлять також і традиційні для українського народу різдвяні атрибути: дідухи, різдвяні павуки, зірки та вертеп, майстерно сплетений із соломи Надією Воскобойник, що сповіщає про дивовижне свято Різдва Христового. Серед робіт також святкові чоловічі і жіночі вишиванки, святковий глиняний посуд і чарівні ляльки.

На базі виставки планується  проведення колективних екскурсій, майстер-класів і зустрічей з майстрами-носіями українських традицій. Виставка триватиме з 27 грудня 2017 року  до 1 лютого 2018 року (з 10 до 18.00).

Мы используем файлы cookie, чтобы обеспечить должную работу сайта, а контент и реклама отвечали Вашим интересам.