UA

«Дарую казку та віру в чудеса» – досвідчений Дід Мороз Олександр Прокопенко

«Дарую казку та віру в чудеса» – досвідчений Дід Мороз Олександр Прокопенко

Серед розмаїття професій є одна, яка користується неабияким попитом взимку і кілька днів на рік, – Дід Мороз. Без цього казкового персонажа важко уявити новорічні свята. Проте ця постать овіяна дивами й загадковістю. Хто криється під костюмом сивобородого дідуся? Як перевтілюється в образ і створює настрій? Таємниці чарівника розкриє Олександр Прокопенко у рубриці ДніпроОДА «Наші люди».

Зазвичай баритон Олександра Прокопенка ллється луною в академічному театрі опери й балету у Дніпрі. На театральній сцені актор втілив чимало різнопланових персонажів. Однак гра для нього продовжується й за лаштунками.

Яскравий грим, нові жести, інша постава голосу, біла борода та кришталевий посох – і актор в амплуа Діда Мороза. У сивобородого дідуся він перевтілюється вже 16 років поспіль.

Дідморозівський костюм Олександр вперше приміряв у 2001-му. Сценічна екіпіровка чоловікові личила й додавала казкового колориту.

«До першого свого виступу готувався ретельно, навіть текст вчив перед дзеркалом. Проте на публіці більшість відрепетируваних слів геть вилетіла з голови. Довелося виручати казковим персонажам зі стажем», – пригадує свій дебют Дід Мороз.

Сьогодні, каже Олександр, у роль вжився, святкові сценарії пише сам і не боїться імпровізувати.

Побачитися з Морозом можна, як завжди, на головних ялинках у Дніпрі. У яскравий мішок дніпровського чарівника вміщається більше за все іграшок, цукерок і солодощів. Та цьогоріч його можна буде впізнати не тільки по чималенькій торбі, а й по ексклюзивному костюму.

«Його вже майже зшили, і він буде в українській стилістиці. Ніякого червоного сюртука. Більше нейтральних тонів, сріблясто-сірих», – відкриває завісу майбутньої казки Дід Мороз.

Однак лише вдягти костюм і відпрацювати новорічну програму – цього замало, упевнений Олександр. Потрібен ще й хист, аби створити святкову атмосферу та подарувати піднесений настрій.

«Поява Діда Мороза на святі відрізняється від інших героїв. На нього чекають всі. Тому треба вміти захопити, щоб і малі, і дорослі повірили в диво. А для цього вірити в казку треба самому», – розмірковує актор.

До Нового року лічені дні, і Олександр Прокопенко вже в образі. Пригадує жарти, вірші, пісні та добрі побажання.

«Новий рік – чудове свято із запахом ялинки, вибухами хлопавок, смаком шампанського. Нехай усі негаразди залишаться у році старому, а бажання, загадані в новорічну ніч, обов’язково здійсняться!» – бажає  Дід Мороз.

Рубрика ДніпроОДА «Наші люди» – про цікавих, талановитих, працьовитих і цілеспрямованих мешканців Дніпропетровщини. Знаєте людину, чия історія захоплює та надихає? Напишіть про неї та надішліть розповідь разом з фото на nashiludi8@gmail.com.

Мы используем файлы cookie, чтобы обеспечить должную работу сайта, а контент и реклама отвечали Вашим интересам.