Пресс-релизы

Як зробити новорічне застілля смачним та не нашкодити здоров’ю: поради лікарів

Жирна та смажена їжа, алкоголь та газовані напої – нічне новорічне застілля може стати справжнім нападом на шлунок. Як зробити так, щоб святкова вечеря не завдала удар по здоров’ю, розповіли в Обласному центрі здоров’я.

«Готуватися до новорічного застілля потрібно ще зранку 31 грудня. Це не означає, що увесь день слід голодувати, аби потім вночі досхочу наїстися смачненького. Навпаки! Зранку – обов’язково поснідати. Підійдуть каші, заправлені олією, м’ясо, приготовлене на пару, овочі. Потім варто помірно їсти кожні чотири години. Саму святкову вечерю краще організувати десь о 20.00, а опівночі подати легкі закуски», — розповіли в департаменті.

Під час застілля краще утриматися від смаженого м’яса та маринадів. Натомість віддати перевагу запеченим стравам та салатам, наголосили фахівці. Не слід починати вечерю з жирного та вживати забагато екзотичної їжі, до якої організм не звик.

Медики нагадали: не слід зловживати алкоголем. Краще пити один вид спиртного в помірній кількості, не змішуючи його з газованими напоями.

© 2007-2020 Информатор - Региональное интернет-издание.
При полном или частичном использовании материалов сайта ссылка
на сайт интернет издания dp.informator.ua как источник информации обязательна.
Материалы, размещенные на коммерческой основе, публикуются с пометкой "Партнерский материал".

Наверх