UA

Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук приєднався до Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи у Страсбурзі

Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук приєднався до Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи у Страсбурзі

41 сесія Конгресу стартувала сьогодні, 26 жовтня. В рамках засідання делегати говорили про виклики, які нині стоять перед містами і регіонами. Один з напрямків - допомога внутрішньо переміщеним особам. Голова делегації України в Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи Лілія Пашинна виступила із доповіддю на цю тему.

«За даними МЗС, станом на початок 2021 року близько 1,5 млн українців вимушено покинули свої домівки на Донбасі і ще близько 50 тис чоловік - Крим. Лише уявіть: півтора мільйона людей, чиє життя поділилося на до і після. Пошук житла, роботи, облаштування побуту - все з чистого аркуша. Торік ця категорія громадян вперше за шість років війни отримала право голосувати на місцевих виборах. Попереду ще чимало роботи, тому всі європейські країни мають знайти консолідований підхід до вирішення цієї проблеми», - зазначила Голова делегації України в Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи Лілія Пашинна.

Дніпропетровщина стала одним з перших регіонів, який прийняв десятки тисяч переселенців. Саме в нашій області - в місті Павлоград - кілька років тому відкрили найбільше в Україні модульне містечко для внутрішньо переміщених осіб. Також такі містечка звели у Дніпрі, Кривому Розі, Нікополі та Кам’янському. Це найбільший показник по всій країні. Допомогу в їхньому будівництві тоді надала Німеччина.

«Нині в області мешкає майже 73,5 тисячі внутрішньо переміщених осіб (з них майже 56 тисяч - сім'ї, 12 тисяч - це діти). Одне з головних завдань представників регіональної влади - надавати всебічну підтримку переселенцям», - сказав голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Протягом наступних днів делегати також обговорюватимуть міжрегіональне та міжкордонне співробітництво для кращої територіальної інтеграції в Європі, а також тему регіонів та діаспор.

Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук

Протягом наступних днів делегати також обговорюватимуть міжрегіональне та міжкордонне співробітництво Протягом наступних днів делегати також обговорюватимуть міжрегіональне та міжкордонне співробітництво

Конгрес місцевих та регіональних влад Ради Європи Конгрес місцевих та регіональних влад Ради Європи

41 сесія Конгресу стартувала сьогодні, 26 жовтня 41 сесія Конгресу стартувала сьогодні, 26 жовтня

Партнерский материал

Мы используем файлы cookie, чтобы обеспечить должную работу сайта, а контент и реклама отвечали Вашим интересам.