UA

Створили 500 робочих місць: Нова пошта у Дніпрі відкрила інноваційний сортувальний термінал

Створили 500 робочих місць: Нова пошта у Дніпрі відкрила інноваційний сортувальний термінал

ДАО – це не тільки поняття давньокитайської філософії, що означає «шлях», а ще й найменування нового сортувального терміналу, який команда Нової пошти відкрила у Дніпрі. ДАО – це інноваційний хаб, назва якого складається з перших літер трьох слів: Дніпро, автоматизація, оперативність. Завдяки його появі створили 500 нових робочих місць в регіоні.

4 лютого співзасновники компанії Володимир Поперешнюк та Вячеслав Климов провели для Інформатора екскурсію по ДАО, тож ми змогли на власні очі побачити, як відбувається процес сортування посилок.

Термінал складається з двох корпусів площею по 8 тисяч квадратних метрів – посилкового та вантажного терміналів. Збудували ДАО трохи більше, ніж за рік. Термінал спроможний обробляти 26 тисяч посилок за годину, а навесні планують збільшити його потужність до 36 тисяч посилок на годину. Наразі це другий за потужністю сортувальний термінал Нової пошти в Україні. Одночасно тут можуть розвантажуватись та завантажуватись 83 транспортні засоби.

«Це – найсучасніший для нашої компанії сортувальний центр, найбільш інноваційний і другий за потужністю у всій Україні. Сортувальний центр – це є серце цього бізнесу. Від того, як цей об’єкт працює, залежить ефективність всієї логістики, всієї доставки. ДАО для нас – це спосіб прискорення доставки. Ми змінюємо транспорт: переходимо від фур до контейнерів. Тому ДАО допоможе нам зробити цю трансформацію. Ми зменшимо втрати часу та покращимо продуктивність праці», - зазначив співзасновник Нової пошти Володимир Поперешнюк.

Сортувальна частина терміналу складається з двох частин. Для дрібних відправлень вагою до 2 кілограмів використовується окрема автоматизована лінія LR Sorter литовської компанії Equinox. Вона здатна оброблювати до 10 тисяч посилок за годину. Навесні у ДАО мають встановити ще одну сортувальну лінію такої ж потужності.

Основна ж лінія компанії MHS Global з Нідерландів має два яруси і призначена для сортування посилок вагою від 2 до 30 кілограмів. За допомогою 14 телескопічних конвеєрів відправлення потрапляють на сортувальну лінію, скануються, автоматично розподіляються за напрямами і надходять у спіральні вертикальні жолоби, а потім – на один з 29 телескопічних конвеєрів на завантаження. Загалом ця сортувальна лінія може оброблювати до 16 тисяч відправлень за годину.

У вантажній частині ДАО для переміщення вантажів використовують 50 робовізків українського виробництва – компанії SBR. Вони спроможні перевозити на собі вантажі вагою до 300 кілограмів, а ще тонну можуть тягнути за собою. Максимальна швидкість роботів складає 2,5 кілометри за годину. Один такий робот може сортувати 40 відправлень щогодини. Тут обробляють вантажі та палети. Поряд із 50 роботизованими візками у вантажному терміналі роблять і 146 працівників.

«Об’єм, який вимірюється в кількох тисячах посилок, можна обробляти навіть за допомогою ручної праці. Але об’єми, які має Нова пошта, які мають наші клієнти, можна відпрацьовувати і сортувати лише завдяки таким сучасним технологіям», - розповів співзасновник Нової пошти Вячеслав Климов.

Нова пошта, відкриваючи ДАО, інвестує в регіон. Загалом, створення цього терміналу забезпечило появу 500 нових робочих місць, а ще - це податки до місцевого бюджету та нові можливості для розвитку місцевого бізнесу, який зможе нарощувати свої продажі та дотримуватись термінів доставки по всій країні. До речі, усі робітники працевлаштовані офіційно та застраховані. До того ж у ДАО піклуються про комфортні умови праці: персонал безоплатно довозять на роботу, безкоштовно годують, а робочий одяг не потрібно прати власноруч - форму можна здавати на прання. Тож усі працівники терміналу можуть працювати у комфортних умовах.

Діяльність ДАО впливатиме не тільки на Дніпропетровську область, адже у терміналі сортуватимуться посилки та вантажі для 108 населених пунктів декількох регіонів: Дніпропетровської, Харківської, Донецької областей. Обробка посилок завдяки цьому сортувальному центру пришвидшиться вдвічі. Завдяки появі інноваційних сортувальних центрів з 2021 року середня швидкість доставки посилок Новою поштою по країні зросла з 36 до 26 годин.

ДАО - новий сортувальний термінал Нової пошти ДАО - новий сортувальний термінал Нової пошти

ДАО: Дніпро. Автоматизація. Оперативність ДАО: Дніпро. Автоматизація. Оперативність

Збудували ДАО трохи більше, ніж за рік Збудували ДАО трохи більше, ніж за рік

Термінал складається з двох корпусів площею по 8 тисяч квадратних метрів – посилкового та вантажного терміналів Термінал складається з двох корпусів площею по 8 тисяч квадратних метрів – посилкового та вантажного терміналів

Замість фур використовують спеціальні контейнери Замість фур використовують спеціальні контейнери

Інновації Нової пошти Інновації Нової пошти

Безпілотна доставка Безпілотна доставка

Сортувальний термінал Сортувальний термінал

Двоярусна лінія компанії MHS Global з Нідерландів Двоярусна лінія компанії MHS Global з Нідерландів

Відправлення скануються одночасно з 6 сторін Відправлення скануються одночасно з 6 сторін

Для сортування посилок вагою від 2 до 30 кілограмів Для сортування посилок вагою від 2 до 30 кілограмів

Телескопічні конвеєри для розвантаження та завантаження Телескопічні конвеєри для розвантаження та завантаження

Автоматизована лінія LR Sorter литовської компанії Equinox Автоматизована лінія LR Sorter литовської компанії Equinox

Для дрібних відправлень вагою до 2 кілограмів Для дрібних відправлень, вагою до 2 кілограмів

Екскурсія для працівників, партнерів та представників ЗМІ Екскурсія для працівників, партнерів та представників ЗМІ

Вантажний термінал, де поряд з людьми працюють 50 роботів Вантажний термінал, де поряд з людьми працюють 50 роботів

50 робовізків українського виробництва – компанії SBR 50 робовізків українського виробництва – компанії SBR

Створення ДАО забезпечило появу 500 нових робочих місць Створення ДАО забезпечило появу 500 нових робочих місць

Співзасновники Нової пошти Володимир Поперешнюк та Вячеслав Климов Співзасновники Нової пошти Володимир Поперешнюк та Вячеслав Климов

Стас Руденко

Фото, відео: Дмитро Федоров

Мы используем файлы cookie, чтобы обеспечить должную работу сайта, а контент и реклама отвечали Вашим интересам.