RU

Мешканець Дніпра продавав автомобілі, які призначалися для ЗСУ

Мешканець Дніпра продавав автомобілі, які призначалися для ЗСУ

Мешканець Дніпра продавав автомобілі, які призначалися для ЗСУ

Мешканець Дніпра продавав автомобілі, які призначалися для ЗСУ

Поліція викрила групу шахраїв, яка наживалася на допомозі ЗСУ. Організував її мешканець Дніпра.

Чоловік заснував благодійну організацію. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на пресслужбу ГУНП Дніпропетровської області

Він та його спільники  під час повномасштабного вторгнення рф виїжджали за кордон та під виглядом благодійної діяльності ввозили на територію України автомобілі, отримані як гуманітарна допомога. Надалі, замість того, щоб передати транспортні засоби Збройним силам України, шахраї продавали їх з метою власної наживи.

Поліцейські провели оперативну закупку трьох транспортних засобів у Дніпрі. Встановлено, що вони торгували автомобілями також на території Івано-Франківської та Львівської областей.

Під час 30 обшуків правоохоронці вилучили  33 автомобілі,  ввезені на територію України як  гуманітарна допомога,  а також інші речові докази. За даними фактами відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 201-2 КК України (Незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги). Їм загрожує до 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Триває слідство.

Мешканець Дніпра продавав автомобілі, які призначалися для ЗСУ Мешканець Дніпра продавав автомобілі, які призначалися для ЗСУ

Під виглядом волонтерів Під виглядом волонтерів

Продавали на території трьох областей Продавали на території трьох областей

Їм загрожує до 7 років в'язниці Їм загрожує до 7 років в'язниці

Знайшли 33 машини Знайшли 33 машини

Триває слідство Триває слідство

Допомога для армії Допомога для армії

Раніше ми повідомляли про у Дніпрі чоловік фотографував техніку ЗСУ та передавав дані ворогу. Також писали, що у Києві затримали ексзаступника голови ДніпроОДА, який продавав військову амуніцію.

Ярослав Жахалов

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.