RU

Дніпро першим в Україні запровадив безкоштовну платформу зі шкільними електронними підручниками

Читать на русском

Дніпро першим в Україні запровадив безкоштовну платформу зі шкільними електронними підручниками

Читать на русском
Дніпро першим в Україні запровадив безкоштовну платформу зі шкільними електронними підручниками

Дніпро першим в Україні запровадив безкоштовну платформу зі шкільними електронними підручниками

Школярам більше не потрібно думати, як помістити гору підручників до невеличкого портфеля. З 1 вересня вони зможуть користуватися онлайн-підручниками.

Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на пресслужбу Дніпровської міської ради.

«Дніпро – перше місто в Україні, яке запровадило електронні книжки у школах. Учні зможуть користуватися ними на уроках. Не усі європейські країни мають такий досвід», – зазначив директор КП «Цифрова трансформація та автоматизація інформаційних процесів міста  «єДніпро» Артем Трапезніков.

Щоб почати користуватися myBook потрібно:

  

 

    • Створити онлайн-кабінет;

 

    • Вказати прізвище та ім’я, логін, електронну адресу, номер школи та клас.

 

 «Дітям не доведеться носити величезні портфелі до школи, адже абсолютно усі підручники віднині є в одному місці – у смартфоні, планшеті чи будь-якому іншому гаджеті. На платформу myBook вже завантажено понад 1000 навчальних книг, надалі ця кількість буде збільшуватися. Також у деяких є аудіозаписи. Навіть у Євросоюзі немає такого досвіду, коли учні шкіл переходять на електронні підручники», – зазначив Артем Трапезніков.

 

Для користування всіма функціями myBook необхідно пройти швидку реєстрацію та створити свій онлайн-кабінет, вказавши: ПІБ, логін, електронну адресу, школу та клас. Пункти «школа та клас» потрібні, аби платформа автоматично могла рекомендувати книжки вашого класу або завантажені бібліотекарем навчального закладу. Адже додавати підручники може як «єДніпро», так і книгарі шкіл.

 

«Наразі багато дітей покинули країну, тож онлайн-портфель буде справжнім рятівником для них. Усі ми чекаємо часу, коли наші діти зможуть ходити до школи під мирним небом, і навіть тоді ця платформа вирішить досить багато питань, які цікавлять кожного бібліотекаря. Наприклад, ніхто не буде губити підручники, не буде помальованих сторінок чи зіпсованих палітурок», – зазначила бібліотекарка КЗО «Навчально-виховний комплекс № 102 «середня загальноосвітня школа І–ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) комбінованого типу» ДМР Юлія Пронько.

https://www.youtube.com/watch?v=5APwCAGoLVE&ab_channel=%D0%94%D0%BD%D1%96%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B0%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B0%D1%81%D0%BD%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%B0%D0%B0%D0%B4%D0%BC%D1%96%D0%BD%D1%96%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%86%D1%96%D1%8F

Раніше ми писали про те, що спортсмени з Дніпра у складі збірної України стали чемпіонами світу з ММА. Також ми розповідали, як заспокоїти дитину, коли в неї почалась панічна атака.

 

Савчук Сергій

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.