UA

Мешканців Дніпропетровщини закликають подбати про здоров’я серця: де можна безкоштовно обстежитися

Мешканців Дніпропетровщини закликають подбати про здоров’я серця: де можна безкоштовно обстежитися

Дніпропетровщина долучається до Всесвітнього дня серця. Мешканців області запрошують виміряти тиск в амбулаторії, пройти обстеження в одній з обласних лікарень, взяти участь у флешмобі та зарядитися гарним настроєм. Все це можна зробити безкоштовно протягом тижня, - повідомила директор департаменту охорони здоров’я ДніпроОДА Наталія Будяк.

«29 вересня в усьому світі відзначають День серця. Цьогоріч він проходить під гаслом «Поділися силою свого серця». Мета – підвищення обізнаності населення щодо хвороб серця та судин, їх профілактики, – зазначила Наталія Будяк. – Протягом тижня в області пройдуть різноманітні заходи – від акцій з вимірювання тиску до флешмобу. Так хочемо привернути увагу наших мешканців до серйозного питання».

Зокрема, мешканців області запрошують до своїх амбулаторій, де можна виміряти тиск, порадитися із сімейним лікарем. Фахівець може призначити додаткові обстеження, виписати рецепт на отримання безкоштовних ліків.

Консультації протягом тижня надаватимуть і в обласній лікарні ім. Мечникова, обласній дитячій лікарні, обласному кардіоцентрі. Направлення від лікаря не потрібне.

«Мешканці Дніпропетровщини зможуть пройти безкоштовні обстеження в обласній лікарні ім. Мечникова. Цьогоріч ДніпроОДА придбала для неї сучасний ангіограф, – зазначила Наталія Будяк. – До кінця року таке обладнання плануємо придбати та встановити ще в обласному кардіоцентрі, лікарні швидкої допомоги Дніпра, лікарні №2 Кривого Рогу».

Роботу серця у мешканців області покращуватимуть й гарним настроєм. 27 вересня пацієнтам обласної дитячої лікарні роздаватимуть спеціальні значки. На них – символ головного органу. Їх можна закріпити на одязі, капелюсі, сумці.

«Хочемо, щоб діти робили селфі з цими значками та викладали у соцмережі. Так вони надихатимуть інших берегти своє серце для любові та життя», – сказала   Наталія Будяк.

А 29 вересня на площі біля ДніпроОДА пройде флешмоб. Його проведуть працівники департаменту охорони здоров’я ДніпроОДА. Подробиці не розголошують та кажуть: буде багато кульок у формі серця.

Мы используем файлы cookie, чтобы обеспечить должную работу сайта, а контент и реклама отвечали Вашим интересам.