UA

У Дніпрі обговорили концепцію розвитку "зеленої" економіки

У Дніпрі обговорили концепцію розвитку "зеленої" економіки

Науковці факультету міжнародної економіки Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара 25 квітня 2018 року взяли участь у міжрегіональній конференції „Зелені рішення” бізнесу – єднання для сталого розвитку”. Захід провели в Дніпропетровській обласній раді, де активно обговорювали концепцію розвитку „зеленої” економіки урядовці, підприємці та науковці.

Факультет міжнародної економіки презентував колективну монографію „Зелена” економіка: від глобальної концепції до реалій місцевого розвитку”. Праця присвячена 100-річчю Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара.

Крім того, колектив факультету взяв участь в панельній дискусії „Зелена” економіка: від глобальної концепції до реалій місцевого розвитку”, в якій обговорювали питання: філософія „зеленої” економіки, соціальні аспекти „зеленої” економіки, екологічний менеджмент та аудит, формування іміджу „зеленого” регіону. Науковці звернули увагу не лише на теоретичну складову проблематики, але й висвітлили практичні аспекти реалізації „зелених” рішень. Була жвава та цікава дискусія. Висвітлювалися „зелені” технології та податкові інструменти стимулювання „зеленої” економіки.

 width=

За ініціативи та сприяння проекту «Зелені рішення» бізнесу – єднання для сталого розвитку», що впроваджується Дніпропетровською обласною організацією роботодавців у партнерстві з Дніпропетровським регіональним інвестиційним агентством (DIA) і Дніпропетровською обласною радою та за підтримки Програми сприяння зеленій модернізації української економіки, що впроваджується Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) ГмбХ, було розроблено інформаційне видання «Зелена» економіка» задля якісного та ефективного ознайомлення учасників Міжрегіональної конференції з інформацією про те, що являє собою «зелена» економіка, яка її роль у досягненні сталого розвитку та які проблеми вона вирішує.

Багато накопичено і питань, і пропозицій, адже „зелена” економіка не залишає нікого байдужим! Формування свідомості населення до дбайливого ставлення до довкілля вимагає наших повсякденних термінових дій, тому проблематика конференції потребує подальшого розвитку, обговорення та висвітлення для широкого загалу.

 width=

 width=

Мы используем файлы cookie, чтобы обеспечить должную работу сайта, а контент и реклама отвечали Вашим интересам.