UA

10 помилок під час нарощування нігтів удома та як їх уникнути

10 помилок під час нарощування нігтів удома та як їх уникнути

Коли нарощування нігтів з’явилося як окреме явище в б’юті-індустрії, таку процедуру виконували виключно кваліфіковані майстри манікюру. Минув час, і виявилося, що створити витончений чи екстравагантний манікюр можна й самостійно. Для цього треба просто обрати все необхідне. Наприклад, на сайті EVA.UA професійні засоби та інструменти для нарощування, а також декор для нігтів на будь-який смак в абсолютно вільному доступі. Однак необхідні певні знання та навички, щоб ідея заощадити на салонному манікюрі та задовольнити свій творчий порив не коштувала вам розчарування та неприємностей з нігтями.

Перш за все зауважимо, що нарощування нігтів — багатоетапний процес, який потребує педантичного слідування технології. Якщо ви пропускаєте будь-який з рекомендованих кроків процедури, будьте готові, що манікюр або вийде невдалим, або швидко зіпсується. Не менш важливий чинник — якість засобів, які ви використовуєте. Не намагайтесь аж занадто заощадити, адже ризикуєте не лише отримати поганий манікюр, але й зіпсувати нігті. Найліпший варіант — обирати професійні засоби відомих брендів з однієї лінійки.

Якщо ви тільки починаєте свій нелегкий шлях у самостійному нарощуванні нігтів, ми допоможемо вам проскочити кілька років практики та розповімо, як не спіткнутися на деталях та уникнути найпоширеніших помилок у роботі з гелевими основами.

Помилка 1. Неопрацьована кутикула.

Якщо ви наносите гель-лак близько до кутикули, вона має бути ідеально зрізана без найменших залишків шкіри на нігті чи задирок, які призводять до відшарування штучного покриття. Також, якщо після видалення кутикули ви звикли використовувати спеціальну олію, наносити її варто на останньому етапі нарощування.

Помилка 2. Ігнорування дегідратора.

Новачки можуть забувати знежирювати нігтьову пластину, а це важливий етап нарощування гелем, оскільки себум, що покриває ніготь, погіршує його зчіплюваність зі штучним матеріалом. Якщо під час нанесення гелю ви помітили, що до нього потрапив пил чи ворс, необхідно видалити гель і розпочати процедуру наново, інакше покриття швидко розшарується.

10 помилок під час нарощування нігтів удома та як їх уникнути 1

Помилка 3. Неправильно підібрана база.

Базове покриття — це основа всього нарощування, воно забезпечує найліпше кріплення гелю до натурального нігтя та має відповідати їхньому стану. Якщо ви помилились у виборі бази, манікюр швидко відшарується, з’являться тріщини та відколи. Тверді основи (мають рідку консистенцію) та бази без липкого шару підходять для міцних і довгих нігтів. А от слабким гнучким нігтям необхідні еластичні (густі) основи й бази з дисперсійний шаром, які забезпечать додаткове зміцнення нігтя, проте вони не підходять для нарощування довгих нігтів.

Помилка 4. Максималізм у нанесенні гелю.

Довше й товстіше — у нарощуванні нігтів це скоріше мінус, аніж плюс. Нанести побільше гелю «щоб уже напевне» — погана ідея, оскільки в такому разі вільний край нігтя переважить його основу в слабкій зоні (біля кутикули) і штучне покриття швидко відшарується. Починайте з незначної довжини та простої форми, щоб зрозуміти, як це працює, та наносьте гель не дуже тонким, але й не товстим шаром.

Помилка 5. Нанесення гелю короткими рухами.

Подібна техніка нанесення призведе до нерівномірного покриття з пропусками. Рухи мають бути повільними, плавними й від кореня до краю нігтя. Якщо вам не вдасться, спробуйте замінити пензлик на зручніший або наступного разу оберіть засіб іншої консистенції.

Помилка 6. Неакуратне опрацювання вільного краю.

Непофарбований вільний край не лише впадає в око, але й залишається вразливим для всіх чинників розшарування штучних нігтів (вітер, вода, мийні засоби, механічні удари). На кожному етапі створення покриття (нанесення бази, кольорового гель-лаку, фінішу) скрупульозно опрацьовуйте вільний край.

10 помилок під час нарощування нігтів удома та як їх уникнути 2

Помилка 7. Видалення липкого шару між етапами.

Якщо ви обрали засоби з дисперсійним шаром, видаляти його варто лише після полімеризації топового покриття. Між іншими шарами гель-лаку липкий прошарок необхідний для міцної адгезії засобів.

Помилка 8. Використання гелю з бульбашками.

Якщо раніше ви використовували звичайний лак для нігтів і звикли його збовтувати перед застосуванням, то з гель-лаком це протипоказано. Під час змішування утворюються мікробульбашки, які затримують повітря та псують цілісність покриття, пришвидшуючи відшарування матеріалу. Якщо необхідно транспортувати гель-лак, використовуйте спеціальні кейси з фіксацією для флаконів, щоб їх не трясло.

Помилка 9. Поспіх під час полімеризації.

Щоб не зіпсувати всі свої старання, спершу перевірте відповідність типу й потужності вашої лампи для манікюру з тим, що вимагає виробник засобу. Якщо для полімеризації в інструкції до лампи й до гелю вказаний різний проміжок часу, обирайте більший, щоб лак точно затвердів. Як стверджують майстри, гель неможливо пересушити, адже після повної полімеризації він просто не змінює своїх властивостей, проте якщо не дотримати, то можна очікувати на швидке розшарування.

Якщо ви тільки навчаєтеся, не варто наносити гель одразу на всі нігті та полімеризувати одночасно. Починайте по одному пальцю. Так, це забере значно більше часу, але у вас буде менше шансів зіпсувати покриття. Також не варто діставати руку з-під лампи в процесі полімеризації — дочекайтеся завершення вказаного проміжку часу.

Помилка 10. Порушення технології видалення гелю.

Найбільше помилок новачки роблять не під час нарощування нігтів, а під час видалення штучного покриття, адже це такий самий багатоетапний процес, як і нанесення. Існує технологія розмочування спеціальними засобами або обпилювання з використанням спеціального апарату та фрезів (можна й пилкою, але процес довгий і може бути травматичним для нігтя). Гель-лак не можна відколупувати й намагатися здерти, а також спилювати в місцях відколів, адже можна нашкодити натуральному нігтю, зробити його тонким і слабким.

Також майстри не рекомендують носити покриття довше 2–3 тижнів, бо ніготь відростає, штучне покриття дає додаткове навантаження на нігтьову пластину й може її зіпсувати.

Чи готові ви старанно практикуватись і запам’ятовувати нюанси, щоб не залежати від майстра манікюру, чи віддасте себе в руки професіонала — вирішувати вам. Проте знання теорії допоможе не лише швидше освоїти домашнє нарощування, але й зрозуміти як зберегти результат професійного манікюру якнайдовше.

Рекламний матеріал

Мы используем файлы cookie, чтобы обеспечить должную работу сайта, а контент и реклама отвечали Вашим интересам.