UA

Прозора кухня: з чого і як готують страви в МакДональдз

Прозора кухня: з чого і як готують страви в МакДональдз

Мабуть, не існує таких людей, які б хоч раз не спробували бургер з МакДональдз. Але як багато з вас колись бачили сам процес приготування найсмачніших страв ресторану? Впевнені, очікуючи бажане замовлення, ви ненароком поглядали на працівників, які  пораються на кухні. 

Інформатор прийшов до кухні ресторану за вас і готовий розказати все, як є. Спецпроєкт від МакДональдз “Прозора кухня” присвячений безпеці, гігієні та якості страв в ресторанах. Так, ми потрапили на екскурсію і на власні очі побачили, що відбувається на кухні ресторану. 

З нами поспілкувався менеджер ресторану Антон. Власне, він і провів нас по ключовим локаціям ресторану. “Робочий день кожного працівника починається з перевірки стану його здоров'я і застосування всіх карантинних заходів -  вдягання чистої масочки, миття рук згідно з процедурою і вже після цього вихід на робочі місця”, - розказав Антон. У ресторані завжди приділяли ретельну увагу безпеці виробництва і гігієні, але з карантином ці правила стали ще більш суровими. Кожні три години працівники змінюють маски, щогодини миють руки спеціальним антибактеріальним милом (мінімум 20 секунд) та змінюють рукавички. Щонайменше щогодини протираються поверхні в зоні виробництва та обслуговування. Столи і таці протираються після кожного відвідувача.  

Прозора кухня: з чого і як готують страви в МакДональдз 1

Прозора кухня: з чого і як готують страви в МакДональдз 2

Зазирнули ми також до складських приміщень та холодильної камери. Всі продукти тут зберігаються у власних упаковках і мають стікери, на яких вказано термін зберігання.

Нагетси та курячі котлети виготовляються з білого курячого філе. А біфштекси, з яких готують фірмові бургери в МакДональдз, складаються зі 100% яловичини, в чому ми переконалися на власні очі: лише м’ясо, без жодних домішок. М'ясо постачається з міста Козятин Вінницької області. Сировину перевіряють експерти з якості, потім на кожну партію біфштексів очікує ще одна перевірка в мікробіологічній лабораторії. Сформовані біфштекси заморожують та зберігають у морозильній камері до тижня — поки надійдуть результати з лабораторії. І тільки після цього біфштекси доставляють до ресторанів.

Прозора кухня: з чого і як готують страви в МакДональдз 3

Прозора кухня: з чого і як готують страви в МакДональдз 4

Прозора кухня: з чого і як готують страви в МакДональдз 5

Прозора кухня: з чого і як готують страви в МакДональдз 6  

“Запашні булочки виготовляються на заводі у Дніпрі з урахуванням специфікацій і стандартів якості МакДональдз. Булочки випікаються з борошна найвищого ґатунку вітчизняного виробництва, води, дріжджів, соняшникової олії й цукру. Щомісяця вони проходять оцінку на відповідність "золотому стандарту" МакДональдз. Представники відділу якості та експерти на підприємстві виставляють бали кожному виду булочки, оцінюючи аромат і зовнішній вигляд, висоту, прожарювання, смак. 

Булочки випікають за температури 220°C приблизно 8 хвилин. Перед тим, як зібрати бургер, кожну булочку карамелізують. Для цього її додатково підсмажують у тостері протягом 22 секунд, після чого з'являється апетитна скоринка, яка дозволяє тримати форму булочки, і не дає соусу проникнути вглиб і розмочити її.

 Прозора кухня: з чого і як готують страви в МакДональдз 7

Прозора кухня: з чого і як готують страви в МакДональдз 8

Прозора кухня: з чого і як готують страви в МакДональдз 9

Для приготування картоплі фрі використовується картопля сорту Інноватор, довжина якої в середньому 20 см. Це природний сорт, який не містить ГМО. Після приготування картопля фрі зберігається до 5 хвилин, діпи - до 10 хвилин.

МакДональдз має найсучасніше обладнання для приготування страв у фритюрі. Олія в обладнанні проходить декілька етапів фільтрації: глибоке фільтрування та очистку щоночі та фільтрування кожні 12 циклів приготування вдень”, - каже директор ресторану. 

Прозора кухня: з чого і як готують страви в МакДональдз 10

Прозора кухня: з чого і як готують страви в МакДональдз 11

Своя система контролю свіжості є не тільки для охолоджених інгредієнтів. Все, що потрапляє на ці полиці, одразу з'являється на табло, і починається зворотній відлік часу.

Салат латук, огірок, цибуля та інші складники страв, які не треба смажити, знаходяться на столі в боксах, і їхній термін придатності контролюється таймерами тієї ж самої системи.

Щоденно свіжий салат збирається на полях, відправляється на фабрику,  переробляється на лініях, охолоджується  у спеціальних кулерах та доставляється клієнтам. З села Макарів, Київської області, постачаються в ресторани мережі салат латук, салатний мікс (батавія, лоло роса, фризе та рукола), томати черрі, а також томати та огірки. Коли салат потрапляє на фабрику, його перевіряють на якість та відповідність специфікації. Між збиранням і відправленням проходить близько 6-12 годин. Готовий салат пакують, розфасовують по ящиках і в межах кількох годин завантажують у машину з рефрижератором. 

 Прозора кухня: з чого і як готують страви в МакДональдз 12

Прозора кухня: з чого і як готують страви в МакДональдз 13

Прозора кухня: з чого і як готують страви в МакДональдз 14

Мариновані огірки для бургерів вже понад 20 років незмінно постачаються з півдня України, вони готуються за специфікацією МакДональдз. Окрім огірків, це ще 15 продуктів, серед яких кетчуп із херсонських томатів і різні соуси. Щорічно продукція перевіряється на смак в мюнхенській лабораторії: огірки оцінюються на відповідність вимогам специфікації МакДональдз один раз в рік, кетчуп - двічі.

Кава McCafe – це 100% арабіка.

Для МакДональдз створено спеціальний бленд, до якого входять 80% зерна з Колумбії і ще 20% з Бразилії. Каву вирощують на плантаціях, для яких не вирубували тропічні ліси, це підтверджує міжнародний сертифікат Rainforest Alliance. Зерна обсмажують в Нідерландах, а напій готують у швейцарських кавомашинах. Зерна у кавомашині зберігають не більше чотирьох годин, щоб вона не втрачала свій смак та аромат. 

Міні-завод з виготовлення напоїв

Також в кожному МакДональдз є свій міні-завод, який виготовляє Кока-колу та інші напої. Автомат змішує запатентовану основу, вуглекислий газ та воду і на виході видає готовий напій. До речі, перед тим, як потрапити до кави, чаю або автомату з виготовлення коли, вода проходить багатоступеневу систему фільтрації:

  • грубу очистку,
  • пом’якшення,
  • зворотній осмос,
  • нано- і вугільну фільтрацію,
  • ультрафіолетове очищення.

Кожен фільтр має стікер, який вказує, коли його встановили, щоб працівники ресторану розуміли, коли потрібно його обслуговувати та замінювати.

Основа для морозива — це молоко, яке закуповують у найкращих фермерських господарствах. Білоцерківський молочний комбінат має сертифікати, що підтверджують якість та безпечність продукції. Молочні суміші відрізняються жирністю молока. Основи заливаються до комбомашин, працівнику залишається лише натиснути кнопку — молочна суміш автоматично комбінується з холодним повітрям, і морозиво готове.

 Прозора кухня: з чого і як готують страви в МакДональдз 15

Прозора кухня: з чого і як готують страви в МакДональдз 16

Прозора кухня: з чого і як готують страви в МакДональдз 17

Прозора кухня: з чого і як готують страви в МакДональдз 18

Прозора кухня: з чого і як готують страви в МакДональдз 19

Прозора кухня: з чого і як готують страви в МакДональдз 20

МакДональдз працює, як злагоджений механізм - весь робочий час приділяється тому, щоб зробити максимально якісний, смачний і ароматний продукт. Всі інгредієнти, що використовуються на кухні - свіжі та безпечні. 

Саме завдяки відповідальному підходу до роботи та середовища, а також врахуванню побажань клієнтів, МакДональдз уже давно став улюбленим місцем для великих компаній, проведення часу з сім’єю та друзями. Тут можна не тільки смачно перекусити, а й бути впевненим у якості кожної страви. 

Рекламный материал

Мы используем файлы cookie, чтобы обеспечить должную работу сайта, а контент и реклама отвечали Вашим интересам.