UA

Сергей Притула: Город Днепр без клуба "Днепр" - это какой-то страшный сон (ФОТО)

Сергей Притула: Город Днепр без клуба "Днепр" - это какой-то страшный сон (ФОТО)

1 апреля в Днепре уже в который раз выступит украинский комик и шоумен Сергей Притула со своим "Вар'яти-Шоу". 

В эксклюзивном интервью Информатору Сергей Притула рассказал о своей роли ведущего нацотбора "Евровидения-2017", о планах телевизионного проекта "Ревизор" и о том, как он относится к скандалу с футболистом Романом Зозулей.

 width= Варяти-шоу снова в Днепре

Интервью с Сергеем Притулой на языке оригинала. 

- «Вар’яти-шоу» вже вкотре приїздять до Дніпра. І вже вдруге 1 квітня. Не може бути таких збігів. Чому Дніпро і саме на День сміху?

Так-так, теорія змови у чистому вигляді!!! У «Вар’ятів», як і в будь-якого колективу є свої традиції, свої забобони тощо. І є «свої міста» під конкретні дати. Рік ми традиційно розпочинаємо концертами у Вінниці. Так було цього першого січня (дали 2 концерти) і 1-го січня 2016-го і буде у 18-му. 28-го травня кожного року ми у Тернополі. В цей день відбувся наш перший виступ. Відповідно в цей день ми завжди повертаємось до місця народження. А після минулорічного 1-го квітня у Дніпрі стало зрозуміло, що ця дата «бронюється» за Дніпром. Нас тут приймають неймовірно гаряче! Стараємось віддячувати взаємністю!

Що для вас значить дата «1 квітня»?

Чесно? Нічого. Цей день для мене не відрізняється від будь-якого іншого у моєму житті. Що? «День сміху»? Та я кожен день сміюся стільки, що ще поділитись можу. Але якщо людям важливо, щоб в цей день відбувлось щось веселе, то не питання, «Вар’яти» їдуть у Дніпро!

 width= 1 апреля Варяти-шоу впервые приехали в Днепр

Ми знаємо, що Дніпро для вас – особливе місто. Ви тут часто буваєте, маєте добрі спогади про КВНівські роки. Чи змінюється місто з часом? Як?

Місто мінялось дуже динамічно за останніх 15-ть років. Можливо, мені тільки так здається, адже я не живу тут, але стало якесь світліше і чистіше. Добре розвинута інфраструктура. Одне з тих міст, в якому можна досягати успіху, не емігруючи до столиці. Мені тут завжди затишно і спокійно.

- За майже 7 років існування “Вар’яти-шоу” багато що відбулося – ви вийшли на телеекрани, об’їздили майже всю країну і дійшли до позначки 122 концерти на рік. А що далі? Чого бракує для повного творчого щастя?

Та нічого не бракує, все йде тим шляхом, який я свого часу намітив. Десь повільніше, ніж я хотів, десь швидше. Ми розвиваємось. Останній рік більше акценту робимо на позагастрольну діяльність, тут і телеверсія, яка суттєво відрізняється від концерту, тут і авторська робота, маємо підряди від інших гумористичних проектів тощо. Зараз бачу на горизонті перспективу трьох проектів, які хочу робити під крилом «Вар’яти-шоу». Але для цього потрібно трохи розширити штат авторів, можливо і акторів. Тому 4 і 5 березня буду робити кастинги у Львові та Києві. Тому, якщо нас зараз читає хтось у Дніпрі, хто вміє писати смішне українською – підтягуйтесь, наші двері відчинені для креативних людей.

 width= Команда Варят ищет авторов-комиков

- Восени вийшов перший сезон “Вар’яти-шоу”, Ви кілька раз казали, що другий сезон точно буде. Чи плануєте щось змінити, можливо залучити додаткових учасників? Коли плануються зйомки?

Зйомки будуть в серпні цього року. Проте, підготовка до них вже ведеться. З нашого, вар’ятівського, боку. Сторона Нового каналу приєднається у березні, коли ми сформуємо частину матеріалів для зйомки і буде що предметно обговорювати. Категоричних змін не буде. Трошки збільшимо кількість театралізованих номерів, наскільки це дозволить хронометраж і виправимо ті недоліки, які помітили самі, та на які вказали наші аналітики після першого сезону.

- Ви будете вести «Євробачення – 2017. Національний відбір». Чому погодились на роль ведучого нацвідбору? І якщо запропонують вести міжнародне “Євробачення” в травні, погодитесь?

А чому б і не погодитись? Національний відбір – це крутий проект і мені дуже цікаво до нього долучитись. На своїх 35-ть я ніби щось трошки навчився в сенсі ведення таких шоу. Зрештою, я добре знаю усіх суддів проекту, знаю особисто половину учасників. Тому, думаю, все буде яскраво і весело. А головне, з користю для українського шоу-бізу.

Щодо самого «Євробачення», то мені «як солов’ю…». Покличуть – добре, не покличуть – ще краще. Підготовка до Євробачення займає більше місяця часу активної роботи зі сценаристами, режисерами-постановниками, репетиції, примірки і т.д. і т.п. А зважаючи на те, що ще потрібно трішки підтягнути розмовну англійську (а то останнім часом майже не практикував), то починати підготовку потрібно було ще місяць тому. Тому оцінюю перспективу роботи на Євробаченні як вкрай сумнівну. Зрештою, у мене вже розписані концерти з кінця лютого по кінець квітня. І як це все поєднати, я собі погано уявляю.

- Відсутність гастролів російських виконавців дало свій результат – на українській сцені з’явилось багато цікавої музики, учасники нацвідбору “Євробачення” – тому приклад. А чи бачите з учасників нацвідбору фаворитів і того, хто зможе гідно представити країну на конкурсі?

Так, але з мого боку буде трошки некоректно про це говорити, поки проект не закінчився. Все-таки я ведучий відбору і моя публічна підтримка когось з учасників – це не дуже добра поведінка по відношенню до інших. Зрештою, це може вплинути на результати голосування. Тому, всіх своїх фаворитів я назву вже після того, як конкурс закінчиться. Самому буде цікаво, чи вгадаю з переможцем.

 width= Притула рассказал, согласится ли он быть ведущим "Евровидения - 2017"

- Ви вже знаєте, хто стане новим ведучим “Ревізора”? Кажуть, що їм може стати Володимир Ярославський?

Перепрошую, але я, по-перше, не знаю про кого ви зараз говорите, а по-друге, мені й самому дуже цікаво. Я не маю відношення до програми «Ревізор», вона живе автономним життям від «Страстей», де я працюю ведучим. Тому в тонкощі кастингів мене не посвячують. Чекаю на результат, як і всі.

- А як Ви вважаєте, зміна ведучого, формату, учасників – це впливає на подальше життя того чи іншого проекту? І що стосується “Вар’яти-шоу” – 7 років – такий вік, який потребує перехід на інший рівень існування. Можемо чекати, що через рік до Дніпра завітають нові “Вар’ятівські” дуети, з новим форматом шоу?

Нуууу, ви зараз таку глобальну тему піднімаєте своїм питанням. Тут одним реченням не відпишешся. Треба розглядати кожен проект окремо і говорити саме в його контексті. У деяких проектах зміна ведучого не дуже впливає на рейтинги, підтвердження цьому «Ревізор» чи «Хто Зверху?». Формат настільки крутий, що одна людина, хай навіть ведуча/ведучий не впливає категорично на «глядабельність» проекту. А от «Городок» Стоянова і Олєйнікова – з тих проектів, де кожен учасник незамінний. Те ж саме було і з «Файна Юкрайна». А з чим приїдемо до Дніпра наступного року? Давайте доживемо, а там видно буде.

- Ведучий багатьох телепрограм, очільник “Вар’ятів” – що здається Вам найскладнішим у Вашій роботі?

Усвідомлення того, що робота забирає багато часу, який я мав би витрачати на сім’ю. Але я працюю над виправленням цього балансу.

 width= Варяти удивят днепрян новыми шутками

- Чому людина стає волонтером? Ви ж ще до АТО допомагали тим, хто потребує допомоги. Зрозуміло, що публічній людині більш довіряють, але ж звідки береться цей порив – допомагати і шукати тих, хто б допомагав?

Кожна людина має якісь можливості, які їй дає Боженька. Я дуже пишався собою, коли «став на ноги» і почав забезпечувати себе сам, не просив грошей у батьків. Потім я утримував свою сім’ю, по смерті батька допомагав мамі. Але коли ти маєш можливість допомогти комусь окрім своєї родини – це неймовірне задоволення. А в цій країні завжди є кому допомагати. Нехтувати цим, якщо маєш ресурс – це гріх.

- Зараз знову почалася активна фаза війни. Як ви гадаєте, чому бойовики знову вирішили піти у наступ, хто в цьому винен? І як це зупинити?

Я не знаю. Почитайте Фейсбук, там експертів хоч греблю гати. У всіх є свої версії. Запитайте – вам розкажуть. Заодно і обматюкають.

- Вже кілька днів вирують страсті навколо Романа Зозулі і звинувачень його у нацизмі радикальними іспанськими вболювальниками. Ми всі знаєм, хто такий Роман Зозуля і що він робить для країни. Що Ви думаєте з йього приводу? Можливо, в Вас є якісь слова підтримки?

Свої слова підтримки я написав Роману особисто. Ситуація дуже дурна, але я переконаний, що її «розрулять» у позитивний для Романа бік. Правда на його боці, а не на боці тих комуняк з Рай Вальєкано.

- Що думаєте про ситуацію навколо ФК «Дніпро» зараз?

Думаю, що український футбол за що боровся, на те й напоровся. Хоче сьогодні олігарх витрачати гроші на улюблену забавку – є клуб, набридло олігарху гратися – нема клуба. Дніпро пішов по стежці свого одвічного супротивника «Металіста».

Але я дуже сподіваюсь, що клуб залишиться на футбольній карті України. Уявити місто Дніпро без клуба «Дніпро» - це якийсь страшний сон!

 width= Концерт Варят в Днепре будет 1 апреля

Коротко про головне: бліц-опитування

  • Остання книга, яку ви прочитали: «ДНК» авторства семи українських письменників, від Жадана і Фоззі до Кокотюхи і Кідрука.
  • Улюблена музична композиція: конкретно зараз дурію від Rag'n'Bone Man – Human. Там виконавець один в один наш Жошка з «Вар’яти-шоу»J).
  • Улюблене місце відпочинку: квадроциклом по Карпатах, потім в лазню, потім поспати під копицею… ну і щоб жінка з малим були поряд.
  • Улюблена модель автомобілів: Range Rover.
  • Життєвий девіз: Бог, Сім’я і Україна!

Кристина Лях

Последние новости Днепра

>>> Cравнение цен на продукты в супермаркетах Днепра: где покупать дешевле (ИНФОГРАФИКА)

>>> Журналист и телеведущая разделась, чтобы поддержать ФК «Днепр» (ФОТО)

>>> В Днепре известный журналист презентовал свою книгу (ФОТО, ВИДЕО)

Мы используем файлы cookie, чтобы обеспечить должную работу сайта, а контент и реклама отвечали Вашим интересам.