UA

Нові експонати для Музею АТО, ювілей ЦНАПів та медобладнання для дніпровської лікарні – підсумки тижня від ДніпроОДА

Нові експонати для Музею АТО, ювілей ЦНАПів та медобладнання для дніпровської лікарні – підсумки тижня від ДніпроОДА

Музей АТО отримав нові експонати, перші ЦНАПи області підбивають підсумки 5-річної роботи, а лікарні продовжують отримувати сучасне медобладнання. Підсумки роботи за останні сім днів у щотижневому публічному звіті підбив заступник голови ДніпроОДА Володимир Юрченко. 

Музей АТО в Дніпрі отримав три унікальні експонатами – дві  броньованих розвідувально-дозорних машини і один бронетранспортер.

«У кожної машини своя бойова історія. Перший БРДМ українські військові вивезли з Криму в 2014 році, другий - пройшов запеклі бої на Сході. Третю машину захопив батальйон «Донбас» у російської армії», - розповів Володимир Юрченко. 

Дві нові групи АТОвців приступили до занять з вивчення англійської. Загалом іноземну вдосконалюватимуть 20 хлопців.

«На цьому тижні починають заняття з англійської ще 5 груп, - додав заступник очільника області. - Безкоштовні курси для демобілізованих організовує ДніпроОДА вже третій рік поспіль. За цей час до них приєдналися близько трьох сотень бійців». 

ДніпроОДА провела третій заплив на каяках для бійців АТО, волонтерів та їхніх сімей. У ньому взяли участь близько півсотні бажаючих. До двох попередніх запливів приєдналися понад 130 людей.

На Дніпропетровщині завершився додатковий призов до Національної гвардії України. У серпні на строкову службу призвали близько 100 жителів області. У зону АТО строковиків відправляти не будуть.

На Дніпропетровщині продовжують відкривати нові ЦНАПи. Вже на початку жовтня поряд з будинком адмінпослуги зможуть отримувати жителі Новоолександрівської і Грушевської об'єднаних громад.

«У 2017-му перші ЦНАПи Дніпропетровщини відзначають 5-річчя роботи, -  розповів Володимир Юрченко. - Одними з перших в Україні в 2012 році були відкриті ЦНАПи Дніпра, Кам'янського та Кривого Рогу. Сьогодні на Дніпропетровщині 55 таких центрів та їхніх філій. За весь час роботи вони надали більше 2 мільйонів адмінпослуг». 

23-у партію гуманітарної допомоги з Франції отримала Дніпропетровщина. Її направили в дніпровську лікарню №9. Апарат штучної вентиляції легенів, дефібрилятори, кувез, відкриті реанімаційні системи вже рятують життя новонароджених.

Відео публічного звіту – https://youtu.be/PAfQRahhQRw

Мы используем файлы cookie, чтобы обеспечить должную работу сайта, а контент и реклама отвечали Вашим интересам.