UA

У ДніпроОДА презентували альманах «Заради них»

У ДніпроОДА презентували альманах «Заради них»

Близько трьох десятків зворушливих історій АТОвців та їхніх рідних. Незабутні замальовки з життя, закарбовані у майже сотні світлин та зібрані в одному альманаху. Видання, що тільки-но вийшло друком, презентували в ДніпроОДА.

«Цьогоріч організували декілька фотосесій за участю АТОвців та їхніх родин. Кожного разу презентували тематичні виставки. Ідея видати альманах виникла спонтанно – вирішили об’єднати в одній книзі всі історії. Їх зібрали близько 30. Формат саме періодичного видання був обраний недаремно. Наступного року плануємо продовжити проект», – зазначила координатор Центру допомоги бійцям АТО при ДніпроОДА Наталія Шуліка.

Альманах об’єднав п’ять частин великого фотопроекту ДніпроОДА – «Заради них». Відкриває книгу розділ «Ветеран – ветерану», до якого долучилися АТОвці та ветерани Другої світової. В інших – бійці зображені разом із родинами. Завершує книгу зворушлива частина – «Перерваний політ» – сімейні портрети на чорному тлі, що символізує втрату, та білому, яке означає надію.

На одній із таких світлин – родина Тетяни Ткач. Жінка втратила на війні сина.

«Все, що у нас залишилось, – лише пам’ять про Андрія. Тому для всіх нас було дуже важливо взяти участь у цьому фотопроекті», – поділилася Тетяна.

Ідея, що пронизує всі світлини, – закарбувати на фото тих, заради кого хлопці поклали власне здоров’я, а дехто – й життя. Найрідніших.

«Мій батько воював і загинув заради нашого майбутнього. Він був дуже добрим, дуже сміливим… І я пишаюся ним!» – сказав Максим Губа.

Зі світлин на нас споглядають мужні й нескорені українські воїни. Але на кожній сторінці вони – різні. Ми бачимо хлопців і турботливими батьками, і люблячими синами, і вірними чоловіками.

«Всі хлопці – яскраві особистості. Мені дуже цікаво було працювати з ними та їхніми чудовими родинами. На знімальному майданчику завжди панувала атмосфера тепла, любові та взаєморозуміння», – зазначив фотограф, автор світлин Ігор Співак.

Дві яскраві світлини розповідають про родину Бараненків. АТОвець Сергій разом із батьком Іваном Олександровичем. На війні хлопець знайшов вірного друга. Пес на прізвисько Альфа потрапив у батальйон маленьким цуценям. Сергій опікувався ним, а чотирилапе створіння віддячувало йому і побратимам – завжди відчувало наближення обстрілу та попереджало бійців про небезпеку.

«Ми з хлопцями дуже задоволені тим, що взяли участь у фотопроекті. Це пам’ять. Нехай наступні покоління з цих світлин дізнаються про справжніх Героїв», – розповів АТОвець Ігор Сулім.

На презентацію прийшли АТОвці разом із близькими – загалом п’ять родин. У подарунок альманах отримають усі учасники фотопроекту.

Мы используем файлы cookie, чтобы обеспечить должную работу сайта, а контент и реклама отвечали Вашим интересам.