RU

Чому важливо мати при собі повний пакет документів на майно під час війни

Читать на русском

Чому важливо мати при собі повний пакет документів на майно під час війни

Читать на русском
Чому важливо мати при собі повний пакет документів на майно під час війни

Чому важливо мати при собі повний пакет документів на майно під час війни

Складаючи тривожний рюкзак або готуючись до переїзду, першою чергою ви подумаєте про документи. Але важливо пам'ятати, що документи — це не тільки паспорт та водійське посвідчення, а також документація на майно. 

В цьому матеріалі ми розповідаємо, які саме документи повинні бути у вас на руках, чому це важливо та де їх можна отримати. 

Що повинно бути з собою? 

Переконайтесь, що ви зібрали всі персональні документи кожного члена родини — паспорти, картки платника податків, свідоцтва про народження дітей, реєстрацію шлюбу тощо.  Окрім того, в окрему теку зберіть документи на майно, зокрема нерухомість. Це угоди купівлі-продажу, технічні паспорти, довідки про присвоєння кадастрових номерів та інша документація. Чим повніший пакет документів, тим менша ймовірність, що доведеться щось доводити в судовому порядку, відновлювати довідки та ризикувати втратити майно. 

Чому документи мають бути при собі? 

Взагалі документи завжди мають бути упорядковані, але під час воєнного стану це особливо важливо.  По-перше, часто трапляються ситуації, коли особа користується майном, володіє ним, однак фактично не має жодного остаточного підтвердження права власності. При цьому неважливо, чи це квартира, будинок, земельна ділянка чи інше майно. Зазвичай такі ситуації виникають, коли майно успадковано, але не переоформлено, набуто у власність десятки років тому або ж просто такі документи втрачені. Сам по собі документ підтверджує ваші права на певний об’єкт. Відсутність документів може стати причиною суперечок та проблем при взаємодії з третіми особами. Наприклад при продажі, даруванні, реконструкції, зміні цільового призначення (земельної ділянки). Також відсутність документів є вкрай негативним фактором при наявності спору про право власності з іншими особами. В час, коли нерухомість може бути знищена, документи важливо тримати при собі або в безпечному місці. Якщо щось станеться із будинком або квартирою, і документи будуть знищені — відновлювати їх доведеться довго і проблематично. Якщо ж зробити документи зараз, їх внесуть в новий реєстр, завдяки чому їх можна відновити без труднощів і бюрократичного пекла.  Крім того, наявність всієї необхідної документації на руках убезпечить вас від випадків, коли хтось посягає на ваше право власності. Більше з тим, у випадку руйнування будинку, саме готовий пакет документів допоможе власникові подати заявку та отримати компенсацію. 

Де оформити необхідну документацію? 

Може бути таке, що ви втратили або ще не оформлювали потрібні документи. В такому випадку вам на допомогу прийде землевпорядна організація Теразем.  Компанія займається оформленням повного асортименту документів, зокрема: 

  • присвоєння кадастрових номерів; 
  • розроблення технічних документацій щодо присвоєння кадастрових номерів; 
  • інвентаризація земельних ділянок; 
  • виготовлення технічних паспортів на майно; 
  • документи про продаж майна, будівлі, земельної ділянки та інше. 

Якщо вам потрібні послуги землевпорядної організації, звертайтесь за телефонами: 

Чому важливо мати при собі повний пакет документів на майно під час війни 1

Рекламний матеріал

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.