RU

McDonald’s у Дніпрі ще не відкрився, а інший фаст-фуд приївся: рецепт чізбургера від Клопотенка

Читать на русском

Читать на русском
McDonald’s у Дніпрі ще не відкрився, а інший фаст-фуд приївся: рецепт чізбургера від Клопотенка
Спробуйте приготувати улюблену страву власноруч

Відомий шеф-кухар та ресторатор Євген Клопотенко поділився секретом бургера та соусу, як у McDonald's. Мак у Дніпрі й досі не працює - лише час від часу всередині ресторанів можна побачити працівників, які прибирають приміщення. Відтак - можна спробувати приготувати чіз самотужки. 

Рецепт бургера є на ютуб-каналі Євгена Клопотенка, - пише Інформатор із посиланням на Інформатор Україна.

Що потрібно для приготування чізбургера

  • фарш з міксу яловичини та свинини;
  • булочка для бургера;
  • мариновані огірки;
  • червона цибуля;
  • сир;
  • кетчуп;
  • кумін.

Інгредієнти для соусу 

  • 150 г червонокачанної капусти
  • 50 г вершкового масла
  • 15 г солодкої гірчиці
  • 100 мл червоного вина
  • 5 г зіри
  • дрібочку крохмалю.

 

Зробіть котлету з фаршу. Щоб вона краще тримала форму і була соковитіша, покладіть сформовану заготовку в морозилку, а тим часом займіться іншими справами.

Булочку для бургера розріжте вздовж навпіл і покладіть у духовку на кілька хвилин або обсмажте на сухій сковороді гриль. Так вона стане хрусткішою.

Огірок наріжте тонкими слайсами. На кожен бургер потрібно приблизно три-чотири слайси. Почистіть червону цибулину і наріжте тонкими кільцями або дрібними кубиками.

Тепер приготуйте соус. Наріжте червонокачанну капусту. Потім розігрійте сковороду з вершковим маслом і викладіть туди капусту, солодку гірчицю та зіру. Гасіть все на середньому вогні. Коли капуста стане м'якою, влийте червоне вино. Тушіть ще кілька хвилин.

Перекладіть капусту в окрему миску і ретельно перебите блендером до однорідності. Якщо хочете, щоб соус був трохи густішим, додайте до нього щіпку крохмалю і перемішайте. Для більшої однорідності можна перетерти соус через дрібне сито.

Дістаньте котлету з морозилки та обсмажте на пательні. Потім переверніть, посоліть і залиште на пательні ще на пів хвилини.

Нижній шар булочки змастіть соусом із капусти, а верхній — звичайним кетчупом. Зверху викладіть кубики цибулі і трохи присипте кумином.

Викладайте слайси огірка та підсмажену котлету. На котлету кладіть два слайси сиру і накрийте усе верхньою булочкою.

Хто такий Євген Клопотенко

Євген Клопотенко - український шеф-кухар, ресторатор, громадський активіст, дослідник української кухні, телеведучий. Ідеолог соціального проєкту з поліпшення культури шкільного харчування Cult Food, співзасновник ресторану «Сто років тому вперед», бістро "Інші" та закладу стріт-фуд "Інші. Парк", автор популярного кулінарного сайту klopotenko.com. Популяризатор української кухні на світовій культурній та кулінарній арені, ініціатор включення борщу до списку нематеріальної спадщини ЮНЕСКО.

Раніше ми писали, як довше зберігати продукти, якщо вимкнули світло і не працює холодильник. Також ми розповідали, що у Дніпрі судитимуть шахрая, який продав гумдопомогу для ЗСУ на 2 мільйони гривень.

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.