Олів’є на новорічний стіл: ціни на інгредієнти в супермаркетах Дніпра

Олів’є на новорічний стіл: ціни на інгредієнти в супермаркетах Дніпра
Олів'є: порівняння цін у супермаркетах Дніпра

Новий рік неможливо уявити без олів’є. Приготування цієї страви вже саме по собі схоже на свято. Родина збирається за великим столом, усі щось нарізають, перемішують, спілкуються. Це процес, що створює відчуття єдності. Здається, ніби всі разом творять не лише салат, а й атмосферу тепла й затишку, яка пануватиме протягом усього свята.

Інформатор захотів поділитися з читачами рецептом приготування цієї простої страви. Також ми пройшлися по супермаркетах у Дніпрі, аби порівняти ціни на продукти, які знадобляться для приготування. Тож смакуйте!

Приготування олів’є

Інгредієнти:

  • картопля: 4-5 штук;
  • морква: 2-3 штуки;
  • горошок консервований: 1 банка;
  • ковбаса варена «Лікарська»: 400 – 600 грамів;
  • огірки консервовані: 1 банка;
  • яйця: 6 штук;
  • майонез: 1 пакетик;
  • цибуля зелена: 1 пучок;
  • сіль, перець;
  • яблуко – за бажанням.

Порівняння цін на інгредієнти

Олів'є: порівняння цін у супермаркетах Дніпра
Олів'є: порівняння цін у супермаркетах Дніпра

Інформатор вирішив порівняти ціни на продукти, які потрібні для того, аби приготувати класичний салат олів’є. Для порівняння ми обрали чотири великі мережі супермаркетів у Дніпрі – VARUS, "Сільпо", "Ашан" та "АТБ".

Варто зазначити, що по деяких позиціях не в усіх магазинах є обрані товари одних й тих самих виробників. В таких ситуаціях ми обирали альтернативу такого ж чи схожого об’єму/ваги. Також у деяких супермаркетах траплялися акційні ціни на деякі продукти – тож по цих пунктах ми не обирали «переможця».

Окрім того, на рецепт не потрібен кілограм, наприклад, моркви чи картоплі, проте для простоти Інформатор порівнював ціни саме за кілограм чи пакування/тару. Вартість в інфографіці вказана у гривнях.

Зазначимо, що вказані ціни у супермаркетах актуальні на 27 грудня.

Тож обирайте самі, де купувати вигідніше. Готуйте, насолоджуйтесь! Смакуйте та святкуйте!

Рецепт

  1. Зварити яйця, картоплю, моркву.
  2. Нарізати дрібними кубиками ковбасу та огірки.
  3. Відварені яйця, картоплю і моркву почистити, також нарізати кубиками.
  4. Відкрити горошок, додати його до страви.
  5. Додати сіль, перець.
  6. За бажанням – дрібно нарізати одне яблуко, додати і його.
  7. Перемішати, заправити майонезом.
  8. Дрібно нарізати зелену цибулю та прикрасити нею салат.
  9. Смакувати і святкувати!

Платон Бережний

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube