У Дніпропетровській області до лікарень звернулися троє людей. Всі вони скаржились на отруєння. Виявилось, що причиною стали дикорослі гриби.
Про це пише Інформатор з посиланням на публікацію ГУ Держпродспоживслужби у Дніпропетровській області. Зазначається, що ознаки отруєння можуть проявитися через 30 хвилин після споживання грибів, або протягом кількох днів.
На це вказують такі ознаки:
Щоб уникнути отруєння, краще надати перевагу штучно вирощеній печериці, гливи, які продаються в супермаркетах. Адже там товар проходить відповідний контроль. Також не варто купувати гриби на стихійних ринках, з рук, у місцях несанкціонованої торгівлі чи у продавців на автошляхах.
“Відібрані гриби спочатку промийте та відваріть декілька разів у підсоленій воді (не менше трьох) протягом 30 хвилин, зливаючи кожного разу бульйон (не використовуйте його для приготування інших страв). Готові страви з грибів зберігайте на холоді в емальованому посуді, але не більше доби”, — йдеться у повідомленні.
Також не варто давати гриби:
Нагадаємо, що до лікарні Дніпра доставили 14-річного підлітка з отруєнням. Писали ми й про те, що у Дніпрі ресторан One Gogi закрили після отруєння відвідувачів. Також читайте, що у Кривому Розі 14-річна дівчинка померла через отруєння.