Після нашестя сарани в Україні кухарі з Дніпра почали готувати нові страви з комах. Для експериментів використовують сарану, спійману у Запорізькій області. Кажуть — смак нагадує чипси, попкорн або насіння.
Про це повідомляє Інформатор з посиланням на матеріал “Суспільне Дніпро”.
Кухар Дмитро Горбачов готував сарану вперше. Він використав дві технології: обсмажив її в клярі з кукурудзяного крохмалю, а також — по-домашньому, з часником на сковорідці. Комах перед цим заморожують, миють і чистять.
За його словами, у 100 грамах сарани — до 25 грамів білка. Також вона містить жири, вітаміни та мінерали. Її можна подавати як закуску або повноцінну страву.
Бренд-шеф одного з азійських ресторанів Дніпра Андрій Чманов уже давно працює з комахами. У його меню — цвіркуни, зоофобуси, тепер — і сарана.
Попри екзотику, кухарі радять бути обережними. Людям із алергією на креветки та ракоподібних не варто вживати сарану. Її панцир також містить хітин.
Такі страви вже стали популярними в країнах Азії. Чи приживеться гастрономічний тренд в Україні — покаже час.
Нагадаємо, що у Дніпрі побачили комах з Червоної книги. Також читайте, що у Дніпрі на Монастирському острові помітили змій. Ще Інформатор писав, що кажуть в Держпродспоживслужбі про нашестя сарани у Дніпропетровській області.
Відео: Суспільне Дніпро