Поради, аби не отруїтися: як під час відключень світла правильно зберігати продукти без холодильника

Поради, аби не отруїтися: як під час відключень світла правильно зберігати продукти без холодильника
При першх ознаках зіпсовану їжу краще викинути: поради від Держпродспоживслужби

Під час тривалих відключень світла дуже важливо зберегти свіжість продуктів. Однак через обмеження електроенергії це стає проблемою. У Держпродспоживслужбі дали поради українцям, як зберігати їжу. 

Про це повідомляє Інформатор із посиланням управління Держпродспоживслужби у Дніпропетровській області. Тому під час відключень світла обов’язково:

  • тримайте дверцята холодильника та морозильної камери закритими, аби зберігався температурний режим в середині;
  • у разі відсутності електроенергії понад 4 години харчові продукти краще згрупувати разом у морозильній камері, бажано помістити в холодильних контейнери із замороженою водою, що допоможе тривало утримати холод;
  • при зберіганні в холодильнику відокремлювати сирі продукти від готових страв;
  • зберігайте продукти у закритому посуді, щоб уникнути контакту між сирими продуктами і готовими стравами;
  • не готувати страви із запасом;
  • не перевіряти їжу на смак. Якщо є сумніви щодо її безпечності, краще викинути її відразу.  Особливу увагу варто приділяти м’ясу, рибі, нарізаним фруктам та овочам, яйцям, молочним продуктам;
  • ретельно проварювати продукти, особливо м’ясо, яйця і морепродукти;
  • використовувати очищену воду - бажано бутильовану питну воду. 

Які ознаки зіпсованої їжі?

Перші ознаки зіпсованої їжі - зміна кольору, поява запаху, Якщо у вас виникли сумніви щодо свіжості їжі, краще не ризикуйте здоров’ям і викиньте несвіжий продукт. 

Як зберігати м’ясо, яйця, молочку під час тривалих відключень світла 

Фахівці Держпродспоживслужби не радять класти сире м’ясо біля молочних продуктів. Їх краще розділити. Наприклад, сиру продукцію можна розташувати на верхній чи нижній полиці в холодильнику, а іншій полиці - готову. Яйця краще одразу помити, а вже потім ставити в холодильник. Якщо цього не зробити, то можна таким чином зіпсувати інші продукти бактеріями сальмонели. 

Раніше ми писали, які продукти Мінздрав порадив не вживати влітку. Також читайте, як вижити під час аномальної спеки - рекомендації від МОЗ. Інформатор повідомляв, що Дніпропетровська область знаходилася в епіцентрі температурної аномалії.

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube