Під час тривалих відключень світла дуже важливо зберегти свіжість продуктів. Однак через обмеження електроенергії це стає проблемою. У Держпродспоживслужбі дали поради українцям, як зберігати їжу.
Про це повідомляє Інформатор із посиланням управління Держпродспоживслужби у Дніпропетровській області. Тому під час відключень світла обов’язково:
Перші ознаки зіпсованої їжі - зміна кольору, поява запаху, Якщо у вас виникли сумніви щодо свіжості їжі, краще не ризикуйте здоров’ям і викиньте несвіжий продукт.
Фахівці Держпродспоживслужби не радять класти сире м’ясо біля молочних продуктів. Їх краще розділити. Наприклад, сиру продукцію можна розташувати на верхній чи нижній полиці в холодильнику, а іншій полиці - готову. Яйця краще одразу помити, а вже потім ставити в холодильник. Якщо цього не зробити, то можна таким чином зіпсувати інші продукти бактеріями сальмонели.
Раніше ми писали, які продукти Мінздрав порадив не вживати влітку. Також читайте, як вижити під час аномальної спеки - рекомендації від МОЗ. Інформатор повідомляв, що Дніпропетровська область знаходилася в епіцентрі температурної аномалії.