RU
Головна
Україна
23:00, 24 Листопада
Информатор UA

Интро

Через постійний терор з боку армії рф українці мають бути готовими до всього. Зокрема, завчасно втеплити оселю, зробити запас їжі та води. А також запастись свічками та ліхтариками.  Проте не всі можуть навіть елементарно закип'ятити воду. Проте у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культури підготували поради про те, що приготувати, коли немає електрики, — пише Інформатор.  Деякі крупи не обов’язково варити. Достатньо лише залити водою та залишити на деякий час:  ячну кашу залити кип'яченою водою та залишити на 2-3 години; пшоняну — залити окропом і почекати годину для настоювання; пшеничну — залити окропом і закутати посудину в ковдру, щоб зберігалося тепло. Почекати 30-50 хвилин для настоювання; булгур середнього або дрібного розміру можна не варити. Дрібний булгур настоюється в окропі 20 хвилин, середній — 40 хвилин; перлову кашу можна заливати й окропом, і звичайною водою. У холодній воді вона має настоюватися від 10 до 24 годин. Наприклад, гречана каша продається вже готова. На пакуванні вказано, що вона обсмажена й висушена. Якщо немає газу та електрики, крупу можна заздалегідь замочити водою кімнатної температури, молоком чи кефіром. Вона має настоюватися 5-10 годин. Для приготування кускусу достатньо на 20-30 хвилин залити його холодною водою або гарячою на 5-10 хвилин. Для приготування вівсянки або вівсяних пластівців достатньо залишити їх у холодній воді на 30-60 хвилин. В окропі — 20 хвилин. Манну кашу можна залити холодною водою чи молоком, накрити й дати настоятися 15-20 хвилин. Кіноа достатньо залити холодною водою й залишити на ніч. Усі ці каші можна готувати й у термосі. Одна година кипіння на плиті дорівнює 4-5 годинам настоювання в термосі. Нагадаємо, як приготувати їжу, якщо немає світла та газопостачання. Писали ми й про те, де у Дніпрі та області знаходяться “Пункти незламності”.

Що приготувати їсти, якщо немає світла

Читать на русском

Читать на русском
Що приготувати їсти, якщо немає світла
Що приготувати, коли немає світла

Через постійний терор з боку армії рф українці мають бути готовими до всього. Зокрема, завчасно втеплити оселю, зробити запас їжі та води. А також запастись свічками та ліхтариками. 

Проте не всі можуть навіть елементарно закип'ятити воду. Проте у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культури підготували поради про те, що приготувати, коли немає електрики, — пише Інформатор. 

Деякі крупи не обов’язково варити. Достатньо лише залити водою та залишити на деякий час: 

  • ячну кашу залити кип'яченою водою та залишити на 2-3 години;
  • пшоняну — залити окропом і почекати годину для настоювання;
  • пшеничну — залити окропом і закутати посудину в ковдру, щоб зберігалося тепло. Почекати 30-50 хвилин для настоювання;
  • булгур середнього або дрібного розміру можна не варити. Дрібний булгур настоюється в окропі 20 хвилин, середній — 40 хвилин;
  • перлову кашу можна заливати й окропом, і звичайною водою. У холодній воді вона має настоюватися від 10 до 24 годин.

Наприклад, гречана каша продається вже готова. На пакуванні вказано, що вона обсмажена й висушена. Якщо немає газу та електрики, крупу можна заздалегідь замочити водою кімнатної температури, молоком чи кефіром. Вона має настоюватися 5-10 годин.

Для приготування кускусу достатньо на 20-30 хвилин залити його холодною водою або гарячою на 5-10 хвилин. Для приготування вівсянки або вівсяних пластівців достатньо залишити їх у холодній воді на 30-60 хвилин. В окропі — 20 хвилин.

Манну кашу можна залити холодною водою чи молоком, накрити й дати настоятися 15-20 хвилин. Кіноа достатньо залити холодною водою й залишити на ніч.

Усі ці каші можна готувати й у термосі. Одна година кипіння на плиті дорівнює 4-5 годинам настоювання в термосі.

Нагадаємо, як приготувати їжу, якщо немає світла та газопостачання. Писали ми й про те, де у Дніпрі та області знаходяться “Пункти незламності”.

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.