В Україні розпочався сезон холери: як уникнути захворювання
1 червня в Україні розпочався сезон гострої діарейної інфекції — холери. Вона виникає після вживання харчових продуктів або води. Якщо вчасно не звернутися до лікаря, хвороба може призвести до зневоднення та смерті.
У Міністерстві охорони здоров’я України дали рекомендації, як уникнути захворювання. Про це пише Інформатор з посиланням на публікацію МОЗ.
Щоб уникнути захворювання на холеру, дотримуйтеся наступних правил:
- не купуйте харчові продукти, зокрема рибу, у місцях стихійної торгівлі;
- не купайтеся та не ловіть рибу у забруднених водоймах;
- дотримуйтеся особистої гігієни, ретельно мийте руки перед їжею, після відвідування туалету та вулиці;
- вживайте чисту воду, бажано бутильовану. Кип'ятіння води вбиває холерні вібріони вже через 1 хвилину;
- перед вживанням мийте овочі і фрукти чистою водою та обробляйте окропом;
- ретельно готуйте їжу, проварюйте чи просмажуйте продукти перед вживанням.
Нагадаємо, що у приватному дитсадку в Дніпрі захворіли діти. Писали ми й про те, що в Україні зафіксували спалах захворюваності на кашлюк. Також читайте, що у Дніпропетровській області зафіксували випадки захворювання на гепатит А, які симптоми.
Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.