RU

Пельмені, кактуси, тюльпани та суші: у Дніпрі жінка виготовляє дивовижні зефірні букети та солодкі подарунки

Читать на русском

Читать на русском
Пельмені, кактуси, тюльпани та суші: у Дніпрі жінка виготовляє дивовижні зефірні букети та солодкі подарунки
Світлана Новікова виготовляє дивовижні зефірні букети

Українці не перестають вражати своїми талантами. Попри війну вони не зупиняються та продовжують втілювати свої мрії у реальність. Так і переселенка Світлана Новікова. Жінка виїхала до Дніпра з Маріуполя. Тут їй довелось не тільки починати все з нуля, а й купувати необхідні обладнання для свого хобі

Все почалось близько півтора року тому, розповіла Світлана Інформатору. Жінка побачила рекламу в Інтернеті та вирішила спробувати робити зефірні букети. 

“Це мені здалось цікавим. Я вирішила спробувати. Таке швидкоплинне захоплення якесь. Ось вийде чи не вийде. Загалом мені сподобалося, що ти можеш створювати, творити. Такий творчий підхід. Людина я творча. Так, потихеньку-потихеньку воно переросло в більше хобі”, — згадує Світлана. 

 

 

Спочатку майстриня вчилась готувати масу для самого зефіру. Потім придбала необхідне обладнання та почала вдосконалювати техніку. Коли вдалося відточити навички, почала пробувати робити різні варіації квітів. Зараз у її списку 27 квітів. 

“Я техніку подужала за півроку. Якійсь квітці більше часу приділяла, якійсь менше. Десь півроку пішло лише на освоєння техніки. За техніками: троянди, тюльпани (насадками та вручну відсаджую), іриси, нарцис, маки, лілії, ромашки, бузок можна відсаджувати. Багато таких, які у побуті у нас”, — поділилася майстриня. 

Зараз в її асортименті є і солодкі подарунки. Наприклад, сало з пташиного молока, часник із зефіру, пельмені із шоколаду, суші, кактуси, лисички, сніговички та багато іншого. В мріях зробити кукурудзяну галявину. Та на це потрібно чимало часу. Адже попри хобі у майстрині є основна робота. 

“Коли немає замовлень, тоді ти починаєш творити – це вихідні. Там у тебе є якась ідея і ти трошки її розробляєш, пробуєш, дивишся, як воно виходитиме. День/півдня може йти. Це такий тривалий процес. Це не просто ти раз намалював і все. Тут поки ти масу приготуєш. На один заміс необхідно близько трьох годин. Щоб це від “А” до “Я” пройшло та зефір стабілізувався”, — підсумувала Світлана.

Світлана
Світлана

Зефір Світлана виготовляє з натуральних інгредієнтів. Також намагається використовувати природні барвники. А ще майстриня любить експериментувати не тільки з кольором своїх виробів, а й зі смаками своїх. 

“Ягідні і фрукти це зрозуміло, але можна додавати натуральні ароматизатори. Можна додавати приправки: і гіркий перець, і імбир, і корицю. Ми з помідорів улітку робили. З сиром Дорблю та грушею такий вишуканий зефір. З кавуна робили. Тут такий широкий асортимент”, — розповіла Світлана. 

Купити смачний та красивий подарунок можна, зайшовши на сторінку жінки в Instagram.

Нагадаємо, що у Дніпрі дівчина в’яже патріотичні іграшки та допомагає ЗСУ. Писали ми й про те, що у Дніпрі художниця малює картини з котиками, щоб допомогти бійцям, та пече хліб на фронт. Також читайте, що  школярі Дніпра зібрали 230 тисяч гривень для лікарень, де лікуються діти-переселенці. 

Тюльпани
Тюльпани
Троянди
Троянди
Квіти із зефіру
Квіти із зефіру
Букет
Букет
Справжня краса
Справжня краса
Смачні квіти
Смачні квіти

Відео: Дмитро Федоров

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.