Літо — час відпусток та подорожей Україною. Іноді така поїздка може зайняти добу, а то і більше. Щоб ви не були голодними, український шеф-кухар Євген Клопотенко назвав продукти, які можна взяти із собою.
А ще — поділився рецептами трьох смаколиків. Про це пише Інформатор з посиланням на публікацію “Укрзалізниці”.
Так, обов’язково візьміть з собою у потяг два літри води з урахуванням на одну людину та продукти з тривалим терміном придатності:
Також ви можете приготувати легкі та смачні перекуси: зокрема, вівсяний батончик, яєчні мафіни з овочами та солоне сирне печиво.
Беремо миску, насипаємо туди 100 грамів вівсяної суміші пластівців, додаємо всі інші інгредієнти та ретельно перемішуємо. Форму для запікання вистеліть пергаментом та перекладіть отриману масу. Після — дуже щільно утрамбуйте за допомогою ложки або денця склянки та випікайте в духовці при 150 градусах впродовж 30-35 хвилин.
Дайте масі повністю охолонути у формі та приберіть у холодильник мінімум на 1 годину, а краще на ніч. Остиглий пласт наріжте зручними шматочками — у формі батончика або квадратів.
Підготуйте та наріжте овочі невеличкими кубиками та перемішайте їх. Після — металеві або силіконові форми заповніть ними приблизно наполовину. Розбийте у миску 5 яєць та збийте їх, щоб утворилась легка пінка. Додайте до яєць 1 столову ложку борошна та добре переміщайте, щоб не залишилось грудочок. Натріть на терці 50 грамів будь-якого твердого сиру, додайте його до яєчної суміші та перемішайте. Далі вилийте цю суміш до овочів у формочки. Запікайте мафіни в духовці при 180 градусах упродовж 15-20 хвилин. Коли вони охолонуть вийміть з формочок.
Доведіть вершкове масло до кімнатної температури, натріть 50 грамів твердого сиру на дрібну терку та додайте одну частину в тісто. Іншу — притрусимо печиво перед запіканням.
Для тіста:
Після цього виріжте склянкою печиво та викладіть його на деко, застелене пергаментним папером. На кожне печиво посипте другу частину натертого твердого сиру та випікайте 20 хвилин при температурі 180 відсотків. Додавайте до столу охолодженим та зберігайте в герметичному контейнері чи пакеті.
Нагадаємо, що “Укрзалізниця” пояснила, як працюють пересадки в межах одного поїзда. Також читайте, як в Україні повернути квиток на потяг. Писали ми й про те, що в потяг, що їде з Дніпра, повернули воєнізовану охорону.