На календарі вже 8 квітня і менше ніж за місяць, 5 травня, віряни відзначатимуть найголовніше свято — Великдень. В багатьох магазинах міста вже з’являються Великодні кекси. Однак в магазині Le Silpo ми помітили, мабуть, чи не одну з найдорожчих пасок в Україні. Вартує вона майже 100 доларів. Якщо точніше - то 3500 гривень.
Найцікавіше те, що виробником такого пасхального хліба зазначена сицилійська компанія Fiasconaro в кооперації з брендом одягу Dolce & Gabbana. Про це повідомляє Інформатор. Якщо у вас не відкривається відео, можете подивитися його в нашому профілі в Tik Tok, або ж на YouTube-каналі Інформатора.
Окрім італійського святкового хліба у магазині продаються й інші варіації Великодніх кексів. Є варіанти подешевше - за 250 гривень. Однак ціни на товари в яскравих пакуваннях вже починаються від 1 тисячі гривень. У Сицилії такі паски досить важко знайти у звичайних магазинах, адже постачають їх виключно для продажу у мережі супермаркетів Fozzi Group.
Отже, давайте детальніше подивимося, що нам за кекс пропонує Dolce & Gabbana. Єдине скажемо, що ми не стали витрачати 3,5 тисячі на звичайний виріб з борошна, бо вважаємо, що це взагалі поза меж, а взяли версію "подешевше" — за 950 гривень за 100 грамів хліба. Кекс називається "Коломбіна з мандариновою пастою".
Ви могли б здивуватися, якби ми сказали, що у складі кексу є щось незвичне, але ні. Склад продукту звичайний — борошно з м'яких сортів пшениці, вершкове масло, цукор, глазур з мигдалем 11%, яєчний білок, дріжджі (з повним складом продукту можна ознайомитися на фотографії нижче). Іншими словами — це абсолютно звичайний склад виробу з борошна, хоча за таку ціну очікуєш щонайменше "їстівне золото".
Отже, так що ж там під коробкою? А під коробкою у нас мем: "очікування — реальність". У порівнянні з ним навіть найдешевші версії пасок з будь-якого магазину виглядають набагато привабливіше. У розрізі теж виріб не являє собою нічого незвичайного. Єдине — за 950 гривень в пасці родзинок і сухофруктів не передбачено.
На італійських майданчиках з продажу продуктів ми відшукали ідентичний кекс. Однак цікаво, що в Італії він коштує 15 євро (630 гривень), тоді як у нас на 300 гривень дорожче.
Будемо одразу відверті — ні. На смак це звичайна паска, але на наш особистий "експертний" погляд, трохи сухувата. Резюмуючи можемо сказати, що цей виріб своїх грошей взагалі не вартує і вважаємо краще взяти декілька пасок подешевше, або ж задонатити на ЗСУ.
"За таку ціну не тільки Христос воскресне", — резюмував наш "кулінарний експерт" Антон.
Раніше інформатор вже писав, що колишня касирка із “Сільпо” у Дніпрі розповіла про тонкощі роботи, зарплатню та неадекватних покупців. Повідомляли й ми і про темні сторони бізнесу з продажу шаурми у Дніпрі, про які ви не знали. Також читайте, що вчителька із Дніпра розповіла про шкільне харчування, подарунки та хамство дітлахів.
Фото: Денис Чубченко